Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Evlerde Etüt yapan Öğretmenler

Evlerde Etüt yapan Öğretmenler

Tarih 10 Nisan 2011, 02:31 Editör PINAR YILMAZ

Evlerde Etüt yapan Öğretmenler

-ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİ EVLERİNDE ZİYARET

EDEREK ETÜT YAPIYORLAR

 Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde başlatılan bir proje ile öğrencilerin evlerine yapılan ziyaretlerde ailesinin de bulunduğu bir ortamda öğretmenler etüt yapıyorlar.

İlçe merkezindeki Hakim Mehmet Çakıroğlu ilköğretim okulunun başlatmış olduğu ''Her ev bir okul, her veli bir öğretmen'' projesi kapsamında, okul müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenler 7. ve 8.sınıf öğrencilerin evlerine ziyarete başladı.

Okul Müdürü Hüseyin Meydaneri, öğretmenlerin öğrencilerin evlerine yönelik yaptıkları ev ziyaretlerinin, öğrencilerin ebeveynlerini, çocuğuna karşı tutum ve davranışlarını, çocukla ilgili beklentilerini öğrenmek ve aileyi daha yakından tanımak için kullanılan yöntemlerden biri olduğunu belirtti.

Meydaneri, ''Öğretmen açısından güç olsa da çocukların evlerine yapılan ziyaretler biz eğitimcilere çok önemli eğitim fırsatları sunmaktadır. Öğretmenin yapmış olduğu ev ziyaretleri çocuk ve ailenin yakından tanımasına fırsat vermektedir. Aile, ev ziyaretleri sırasında duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade edebilmekte, çocuk da öğretmeninin kendisi ile ilgilendiğini ve değer verdiğini düşünerek öz saygısını geliştirebilmektedir.

Dershaneye gidemeyen, sınavları için ek ders alamayan öğrencilerimizle ilgili ''Her ev bir okul, her veli bir öğretmen'' projesinin öğrencilerimizin başarısını artıracağına inandık. Eğitim öğretim çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde okul kadar ailenin de önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin ev ortamında bir çalışma disiplini kazanmaları ve dokümanlarla desteklenmeleri bizim için bir önceliktir. Başarının düzenli, disiplinli ve bilinçli bir şekilde çalışma ile elde edildiğini, bu proje ile de öğrencilerimizin başarıya ulaşmalarında önemli adımlar atacağımızı umuyoruz'' dedi.

Okulun taşıma merkezli okul olması nedeniyle köylerdeki okullardan gelen öğrenciler olduğunu dile getiren Meydaneri sözlerine şöyle devam etti:

''İlçe Kaymakamlığı tarafından karşılanan ders materyalleriyle, özellikle köylerden gelen ve dershaneye gitme imkanları olmayan öğrencilere yönelik evlerinde çalışma ortamları hazırladık. Öğretmenlerimiz, etüt şeklinde ders konularını tekrardan öğrencinin evinde ailesinin yanında işlemekteler. Evlere yapılan bu tür ziyaretlerin bir faydası da evler görevli öğretmenler tarafından sıklıkla ziyaret edildiğinden velilere de öğrencinin başarının artılmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır''

Proje kapsamında ilköğretim okulundaki 7 ve 8. sınıf öğrencilere çözümlü ve konu anlatımlı ders materyallerinin verilmesi, hem sınavlara hazırlanmayı hemde aralarında takım bilincini de geliştirdiği belirtildi.

Bu haber 2193 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi