Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Örtülü Sebze Yetiştiriciliği Porjesi Onaylandı

Örtülü Sebze Yetiştiriciliği Porjesi Onaylandı

Tarih 16 Nisan 2011, 18:59 Editör PINAR YILMAZ

Kadın Çiftçilerimizle Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Projesi ile 10 Aralık 2010 tarihinde başvurulmuştur. AHİ-KA tarafından uygulanabilirliği onaylanan projemiz, 24.03.2011 tarihinde proje destek yararlanıcısı İl Tarım Müdürlüğü adına İl Müdürü Süleyman YILDIZ ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim BİÇEN tarafından sözleşme imzalanarak proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Örtülü Sebze Yetiştiriciliği Porjesi Onaylandı

Devlet Planlama Teşkilatı’ na bağlı, Ahiler Kalkınma Ajansı; İlimizin de içinde bulunduğu Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerini kapsayan TR71 bölgesinde,  ulusal plan ve programlara uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, içsel dinamikleri harekete geçirerek kaynakların ve olanakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, istihdamı ve refah düzeyini artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur.

Ahiler Kalkınma Ajansının 2010 yılı teklif çağrısı kapsamında, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programına, İl Müdürlüğü olarak; Bölgemizde Kırsal Kalkınmaya yönelik insan kaynakları kapasitesini geliştirerek, kırsal alandaki insanlarımızın gelirlerini arttırmak amacıyla hazırlamış olduğumuz “ Kadın Çiftçilerimizle Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Projesi” ile 10 Aralık 2010 tarihinde başvurulmuştur. AHİ-KA tarafından uygulanabilirliği onaylanan projemiz, 24.03.2011 tarihinde proje destek yararlanıcısı İl Tarım Müdürlüğü adına İl Müdürü Süleyman YILDIZ ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim BİÇEN tarafından sözleşme imzalanarak proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Proje kapsamında hedef bölgemizden (Merkeze bağlı; Aşağı Mahmutlar, Yukarı Mahmutlar, Ahılı, Karacalı ve Hasandede ) seçilen 60 kadın çiftçimize” Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği” konularında 5 gün süreyle teorik eğitim ve sonrasında demonstrasyon amaçlı kurulan seralarımızda uygulamalı eğitimler verilecektir.

18.04.2011 Pazartesi günü saat 09.00’da Hasandede Beldemizde başlayacak olan eğitimimize; 25 kadın çiftçimiz katılacak olup, dersler Kırıkkale üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu’ndan (Öğr. Gör. Dr. Taşkın EROL), Kırıkkale üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu’ndan(Öğr. Gör. Dr. Kamil KARA, Öğr. Gör. Nursal KOCA) eğitimciler ve İl Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından verilecektir. Eğitimler sayesinde Hasandede beldesinde sebzecilikle uğraşan üreticilerimiz, Örtüaltı Yetiştiriciliğinin açık tarla şartlarında yapılan yetiştiriciliğe göre her bakımdan (kalite, birim alandan yüksek verim, yüksek gelir)  avantajlı yönleri,  kısıtlı olan su kaynaklarımızın daha etkin ve verimli kullanmaları konularında) bilinçlendirilecek ve tarımsal girdilerin (tohum, fide, gübre, ilaç vs.) ekonomik ve tekniğine uygun kullanımı konularında eğitimleri sağlanacaktır.

Projemizin uygulama süresi olan 12 ay boyunca devam edecek olup düzenlenecek bu teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra; tarla günü, bilgi yarışması, seminer ve il dışına düzenlenecek teknik gezi gibi faaliyetler de yapılacaktır.

Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğünün uygulamış olacağı bu proje bölgemizde ve bölgemiz dışında diğer İl Müdürlükleri için örnek oluşturacak ve benzer projelerin hazırlanması ve uygulama kapasitelerinin geliştirilmesine önemli katkı sağlanarak diğer kurum/kuruluşlar arasındaki diyalog artacaktır. Böylece bu projenin genel amacına hizmet eden projeler ortaya konacak ve uygulanacaktır.  Süleyman YILDIZ  Tarım İl Müdürü

Bu haber 2070 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi