Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi  kurslarına Hasandede

kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi kurslarına Hasandede

Tarih 19 Nisan 2011, 02:41 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale İl Tarım müdürlüğü kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi kurslarına Hasandede de başladı.

 ÖRTÜALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSLARI  BAŞLADI. 

-KIRIKKALE İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ  “KADIN ÇİFTÇİLERİMİZLE ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ” KURSLARINA HASANDEDE’DE BAŞLANDI.

Kırıkkale İl Tarım müdürlüğü “kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi” kurslarına Hasandede’de başladı.

25 Hasandede’li kadın çiftçinin yanı sıra programa Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun,İl Tarım müdürü Süleyman Yıldız ve Tarım müdürlüğü teknik ekibi katıldı.

Kadın çiftçilere Örtü altı Sebze yetiştiriciliği ile ilgili broşür ve kitap dağıtıldı.

Edinilen bilgiye göre Devlet Planlama Teşkilatı’na bağlı,Ahiler Kalkınma Ajansı; Kırıkkale’nin de içinde bulunduğu Aksaray,Kırşehir,Nevşehir ve Niğde illerini kapsayan TR71 bölgesinde,ulusal plan ve programlara uyumlu olaral bölgesel gelişmeyi hızlandırmak,bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak,içsel dinamikleri harekete geçirerek kaynakların ve olanakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, istihdamı ve refah düzeyini artırmak olduğu amacını taşıdığı bildirildi.

- İl Tarım müdürü Süleyman Yıldız kursiyerlere yaptığı konuşmada şunları söyledi.

”Ahiler Kalkınma Ajansının 2010 yılında ki çağrısı olan,Kırsal Kalkınma Mali Destek Programına il müdürlüğü olarak, “kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi” baş vurduk.AHİ-KA Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından uygulana birliği onaylanan projemiz müdürlüğümüz ve Ahiler kalkınma ajansı genel sekreteri Dr. Selim Biçer ile sözleşme imzalanmıştır.hedef bölgemiz ise,merkeze bağlı Aşağı ve Yukarı Mahmutlar,Ahılı,Karacalı ve Hasandede’de seçilen 60 kadın çiftçimizden Hasandede’de bulunan 25 kadın çiftçimize “Örtülü Sebze Yetiştiriciliği” konularında beş gün süreyle teorik eğitim ve sonrasında demonsrasyon amaçlı kurulan seralarımızda uygulamalı eğitimler verilmeye başlamıştır.Hasandede’deki eğitimleri,Kırıkkale Üniversitesi  meslek yüksek okulundan  öğretim görevlisi Dr. Taşkın Erol,Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksek okulundan Öğretim görevlisi Dr. Kamil Kara,Öğretim görevlisi Nursal Koca,eğitimciler ve il tarım müdürlüğü teknik personeli verecektir.

 

bu eğitimler sayesinde Hasandede beldesinde sebzecikle uğraşan üreticilerimiz,örtüaltı sebze yetiştiriciliğinin açık tarla şartlarında yapılan yetiştiriciliğe göre her bakımdan avantajlı yönleri,kısıtlı olan su kaynaklarımızın daha etkin ve verimli kullanmaları konularında bilinçlendirilecek ve tarımsal girdilerin ekonomik ve tekniğine uygun kullanımı konularında eğitimleri sağlanacaktır.”diyen tarım müdürü yıldız,projenin süresinin 12 ay olduğunu,ayrıca teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra ;tarla günü,bilgi yarışması,seminer ve il dışına teknik gezi faaliyetlerinin yapılacağını belirtti.

-Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkunda,”Pilot bölge olarak Beldemizin seçilmesi bizi sevindirdi.buraya katılmış olmak için katılmayın,bir şeyler öğrenmek için Ev Ekonominize katkıda bulunmak ve Beldemizin zaten var olan ünlü  üzümü,şarabı ve karpuzunun yanı sora organik sebze yetiştirmekte de başarılı olacağını kanıtlayalım.

Buraya rafinerinin kurulması tarımını olumsuz etkiledi.barajla beraber DSİ katkıları ile Hasandede gölü sayesinde 500 hektar alanlarımızı sulayarak kazanımlar elde ettik.sizden çok ümitliyim belediye olarak bize ait olan seramız olsun her konuda yardım etmeye hazırız.sizin kazanmanız başarınız bizim için çok önemlidir.”dedi

AY-Haberci

 

Bu haber 3263 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi