Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

İL Milli Eğtm müdürlüğü EURODESK Noktası seçildi

İL Milli Eğtm müdürlüğü EURODESK Noktası seçildi

Tarih 19 Nisan 2011, 23:49 Editör PINAR YILMAZ

İL Milli Eğtm müdürlüğü EURODESK Noktası seçildi

-KIRIKKALE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ''EURODESK'' NOKTASI SEÇİLDİ

  Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından Eurodesk temas noktası olmaya hak kazandı.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünün, Araştırma Geliştirme (AR-GE) koordinasyon biriminin çalışmaları neticesinde Ulusal Ajans tarafından 60 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) arasında ilk 25'e girerek bu hakkı elde ettiği belirtildi.

Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bir bilgi aktarım ağı olan Eurodesk'in, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminden proje ekibi koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından koordine edileceği bildirildi.

Hiçyılmaz, yaptığı açıklamada, Ulusal Ajans'tan veri ve dökümanların elde edilmesinin ardından, Kırıkkale'de ''Gençlik Bilgilendirme Çalışmalarına'' yeni bir boyut kazandıracaklarını, bundan böyle 14-30 yaş arasındaki gençlere her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

AR-GE Şube Müdürü Ali Kılıç, Eurodesk çalışmaları kapsamında, gençlerin beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi, çeşitli imkan ve fırsatlardan yararlanmalarının sağlanması ve gençlerin sorunlarının da bu çalışmalar kapsamında daha kolay şekilde çözüleceğini ifade etti.

Kılıç, şöyle konuştu:

''Genç bireylerin Eurodesk'le yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin roller alacaklarını hedefliyoruz. Eurodesk çalışmalarında genç bireylerin ihtiyaç duyduğu bilgiye tarafsız, anlaşılır, güncel, güvenilir ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmeleri demokrasi, insan hakları ile temel hak ve özgürlüklere saygı çerçevesinde ele alınarak gerçekleştirilecektir.Ülkemizde ''Gençlik Bilgilendirmesi'' konusunda pek çok kurum ve kuruluş  dolaylı olarak hizmet vermektedir. Eurodesk Türkiye Birimi, 2008 yılından bu yana AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans), Gençlik Programı Genel Koordinatörlüğü bünyesinde görevini sürdürmektedir. Eurodesk'le, gençleri yararlanabilecekleri imkan ve fırsatlardan haberdar etmek ve onlardan gelen sorulara cevap verme hizmetlerinin yerine getirilmesi de amaçlanmaktadır.'' 

Kılıç, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Temas noktası olarak verilecek hizmetleri ise şu şekilde özetledi:

 ''Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti, e-posta, faks, telefon ve ziyaretle soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişiminin sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.''

Eurodesk çalışmaları kapsamında, her gruptan gençlere ulaşmak amacıyla çeşitli el ilanları, duyurular ve standlar oluşturularak hedef kitle olan gençlere, belirlenecek olan program çerçevesinde ulaşılacağı bildirildi. 

 

Bu haber 1905 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi