Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

TOKİ Konutlarında 1+1 kura heyecanı

TOKİ Konutlarında 1+1 kura heyecanı

Tarih 20 Nisan 2011, 00:15 Editör PINAR YILMAZ

TOKİ Konutlarında 1+1 kura heyecanı

-TOKİ KONUTLARINDA KURA HEYECANI 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ) Kırıkkale'deki engelli ve dar gelirliler için yapılan konutlar kura ile sahiplerine teslim edildi. 

Kırıkkale 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'nin ''gecekondu şehri'' olmayacağını belirterek, ''Türkiye dönüşüyor, Kırıkkale değişiyor. Artık kabuğumuzu kırıyoruz. Daha güzel yarınlar için bu sevda hiç bitmeyecek. Herkes hayalindeki eve sahip olacak. İnşallah 1 etap daha Kırıkkale'ye yapılacak'' diye konuştu. 

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri M. Cevdet Yaşar ise ''Kırıkkale'de bu mutluluğu görmek bizleri gerçekten gururlandırdı. 100 lira taksitle herkesi ev sahibi yapacağız. Konut edinme imkanları kısıtlı olan vatandaşlarımız ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bu yöndeki konut yapımlarımız devam ediyor, Başbakanımızın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor'' dedi. 

TOKİ'nin Kırıkkale'deki dar gelirli aileler için yaptığı 448 adet 1+1 konutlar çekilişle sahiplerine teslim edildi. 

Aylık 100 lira taksitle ev sahibi olma umuduyla salona gelenlerden kurada adı çıkanlar mutluluğunu önce kendileriyle gelen yakınları daha sonra telefonla arayarak akrabaları ile paylaştı. 448 adet dairenin 81 adeti engelliler için ayrıldı. 

   

İlk olarak engelli vatandaşlar için çekiliş yapıldı. Kurada ismi çıkan engellilerden bazıları kürsüye gelmekte güçlük çekerken, yürüme engelli bir genç babasının kucağında kürsüye gelebildi. Bazıları ise salona bile gelemedi. Yakınları kurada adı çıkan engellileri telefonla arayarak haber verdi. 

Dairelerinin çekilişine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kırıkkale protokolü da katıldı. 

 

İlk çekilişi Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, daha sonra Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaptı. 

Sırasıyla çekilişleri Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri M. Cevdet Yaşar, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kaymakamlar, İl Müdürleri ve Belediye Başkanları yaptı.

 

Bu haber 2541 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi