Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Bahşılı Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Bahşılı Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Tarih 20 Nisan 2011, 02:01 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

BAHŞILI’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI 

Kırıkkale Bahşılı ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası etkinliği yapıldı.

Bahşılı ilçesi merkezindeki Alsancak düğün salonunda yapılan programa Katılan misafirlere şeker,yaka rozeti takarak başlandı.Programa Bahşılı Kaymakam’ı Elif Nur Bozkurt Tandoğan,Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin,İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz,İlçe Milli eğitim şube müdür Hacı Aslan Atman,Karakeçili Müftüsü Dr.Mehmet Dinçoğlu,Daire amirleri,siyasi parti temsilcileri,mahalle ve köy muhtarları, ilçe sakinleri katıldı.

Program saygı duruşu,istiklal marşı ile başladı.Kuran okuyarak dua eden Küreboğaz Camii imamı Mustafa Yelen Kuran-ı Kerim okuyarak Dualar etti.

Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz yaptı.iki kız öğrencinin okuduğu şiirden sonra Karakeçili müftüsü Dr. Mehmet  Dinçoğlu ise “Hz. Peygamber ( S.A.V ) ve Merhamet Eğitimi “ konulu konferans verdi.

  

Dr. Dinçoğlu verdiği konferansta,”sevgili Bahşılı Kardeşlerim,sizlere Rahmeti merhameti anlatmaya değil,yüreğinizdeki engin merhameti paylaşmaya geldim.merhamet kimine göre şefkattir,kimine göre acıma duygusudur.Kur’an’da ise ise Şevkat,acıma duygusu,diğergamlık ile birlikte sorumluluk anlamında olarak kullanılır.En önemlisi de sevginin kaynağı ve sonucudur.

“Ey Muhammed seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.”O’nun sevgisi bütün ümmetine idi. Resullah ümmetine bağlılığını ve onlara karşı gösterdiği çabayı şöyle anlatmıştır.”Benimle ümmetimin hali (geceleyin) ateş yakan kimsenin haline benzer.böcekler ve kelebekler o ateşe düşmeye başlar.işte sizler ateşe böyle atılıyorsunuz ve ben de sizi kuşaklarınızdan tutup engellemeye çalışıyorum.”tıpkı çocuklarını tehlikelerden kurtarmak için çaba gösteren bir baba gibi.

İman ile Merhamet arasında doğrudan bir ilişki vardır. İmanın artmasının merhametle,merhametin artması da imanla irtibatlıdır.Hakiki imanı elde edebilmenin yolu,merhametli ve şefkatli olmaktan geçmektedir.

Hz. Peygamber Allah Merhameti ancak merhametli kulların kalbine koyacağını hatırlatınca, Sahabiler; ”Ey Allah’ın Nebisi hepimiz birbirimize karşı merhametliyiz” dediklerinde,buradaki merhametten maksadın sadece kişinin arkadaşlarına olan merhameti olmayıp,bilakis bütün insanlara karşı gösterilmesi gereken merhamet olduğunu ifade etmiştir.Allah’ın rızasına ters düşecek olan merhamet,övülen,teşvik edilen merhamet değildir.

Rahmet ve Merhamet,İnsanlar arasında duygu birliğinin,dayanışma ve paylaşmanın başta gelen amillerindendir.Evlat sevgisi, ana babaya saygı ve itaat,sıla-i rahim,yaşlılara,yoksullara,hastalara ve kimsesizlere yardım gibi erdemler merhamet duygusunun birer yansıması niteliğindedir.”diyerek konferansını bitirdi.

 

Günün Anlam ve Önemini ise İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz belirtti.

Müftü Solmaz,” sayın kaymakamım,sayın Belediye başkanım,değerli Karakeçili müftüm,sevgili Bahşılı halkı bugün çok önemli bir günü hatırlayıp kutluyoruz.”Allah yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan,sonra göğe yönelip oları yedi halinde düzenleyendir.O ‘ her şeyi hakkıyla bilendir.” ( bakara 29 )

“ Hani Rabbin meleklere,”Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti.”

İnsanların gerçek birer yol gösterici olan Peygamberlere ihtiyacı vardır.Her ne kadar insan yaratılırken akıl,bilinç,idrak,seçme imkanı g,b, bir takım yeteneklerle donatılmış ve bu yetenekler sayesinde kendisi,çevresi ve diğer yaratıklar hakkında bazı bütün bunlar sınırlı ve kendi gücü oranındadır.

“Allah’ın, kulları arasından seçtiği ve vahiyle şereflendirerek emir ve yasaklarını insanlara ulaştırmak üzere görevlendirdiği elçiye “ Peygamber denir.

“her ümmet için mutlaka bir uyarıcı peygamber buluna gelmiştir.” (Fatır 24 )

“Allah’a and olsun ki  biz senden önceki ümmetlere de Peygamberler göndermişizdir.” (Nahl 63 )

Peygamberler sadece dini tebliğle yetinmemmişler,dini esasları açıklamışlar,sonra ümmetlerine öğretmişler,onları eğitip kötülüklerden arındırmışlardır.Bu işleri yaparken davalarından taviz vermemişlerdir,bu uğurda pek çok eza ve sıkıntıya göğüs germişlerdir.

“And olsun size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki,sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir.O, size çok düşkün,Müminlere karşı çok şefkatlidir,Merhametlidir.” (Tevbe 128 )

Allah Teala bu ayette kendi isimlerinden olan,”Rauf =çok şefkatli ve Rahim=Pek Merhametli sıfatlarını Peygamberimize de vermiştir.Önceki Peygamberlerden hiçbiri bu sıfatların ikisine birden mazhar olamamıştır.

Hep arzumuz Hamd sancağının altında buluşmak değimli.

Cenab-ı Hak gönüllerimizi Kur’an ve sünnetin feyizli ikliminden layıkıyla hissedar eylesin.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Ebnar Ahsen Uygun isimli öğrenci Muhammed’e gidelim isimli duygu yüklü şiirini okurken, Peyza Nur İleli isimli kız öğrencide 40 yaşındasın şiirini okudu.

 

Nur ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve manilerden sonra program sona erdi.salon çıkışında bütün misafirlere Gül,kandil simidi ve Peygamberimizin hayatını anlatan birer kitap dağıtıldı.

,

 

Bu haber 3032 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi