Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Kırıkkale de Büyük Engelsiz yürüyüş yapıldı

Kırıkkale de Büyük Engelsiz yürüyüş yapıldı

Tarih 11 Mayıs 2011, 01:19 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de Büyük Engelsiz yürüyüş yapıldı

KIRIKKALE DE  BÜYÜK ENGELSİZ YÜRÜYÜŞÜ  YAPILDI

Kırıkkale'de Engeliler Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler ve engelli derneklerinin katılımıyla ''Büyük Engelsiz Yürüyüşü'' yapıldı.

Belediye binası önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşe özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler ve engelli derneklerinin üyeleri katıldı. Yürüyüş kortejinin en başında ise, protokol üyeleri yer aldı. 

Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe çevre esnafı ve vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, yürüyüşün ardından MKE açık hava düğün salonunda devam eden programda, dünyada ve Türkiye'de yaşayan insanların azımsanamayacak bir bölümünün özürlü kişilerden oluştuğunu belirterek, ''Artık günümüzde özürlülük gizli veya hayırseverlik konusu olarak kabul edilmemekte, insan hakları meselesi olarak kabul edilmektedir. Özürlülerin topluma dahil edilmesi amacıyla yapılan her türlü düzenleme ve iyileştirmeler de bu hakkın doğal bir sonucudur. Unutulmamalıdır ki, yaşamın son anına kadar her sağlıklı insan bir özürlü adayıdır'' dedi.

 

Kırıkkale'de 797 kişiye özürlü kimlik kartı verildiğini ifade eden Bozdemir, ''Özürlülerimizin çeşitli haklardan yararlanmasında kolaylık sağlayabilmek üzere müdürlüğümüzce özürlü kimlik kartı verilmektedir. Özürlülüğün neden olduğu fonksiyon kaybının giderilebilmesi ve yaşamdaki etkinliğin artırılabilmesi amacıyla eğitim ve rehabilite çalışmaları özürlülük alanında büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlimizde faaliyet gösteren 5 adet özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde gündüzlü olarak eğitim ve rehabilite hizmetleri yürütülmektedir'' dedi. 

Konuşmaların ardından oyunlar oynayan, şarkılar söyleyen, şiirler okuyan ve müzik eşliğinde dans eden engelli öğrenciler doyasıya eğlendiler.

 

Bu haber 1954 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi