Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Stajyer Avukatlar Kurultayı’nın dördüncüsü

Stajyer Avukatlar Kurultayı’nın dördüncüsü

Tarih 12 Mayıs 2011, 02:17 Editör PINAR YILMAZ

Stajyer Avukatlar Kurultayı’nın dördüncüsü Yapıldı

Stajyer Avukatlar Kurultayı’nın dördüncüsü, Muğla Barosu’nun ev sahipliğinde 29 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde Marmaris’te gerçekleştirildi. Stajyer avukatların sorunlarının masaya yatırıldığı kurultaya Kırıkkale Barosu stajyer avukatları tam kadro katıldı.

Türkiye Barolar Birliği ve Muğla Barosu’nun organize ettiği dördüncüsü düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurultayı, 29 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Grand Yazıcı Hotel’de gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’den stajyer avukat ve avukatların katıldığı kurultaya Kırıkkale Barosu stajyer avukatları da tam kadro katıldı. Kurultaya, Kırıkkale Barosu’na kayıtlı stajyer avukatların yanı sıra Kırıkkale Baro Başkanı Avukat Ethem Demirbaş, baro avukatlarından Stajyer Eğitim Komisyonu Başkanı Avukat Hüseyin Akay, Avukat Yasemin Kayalı ve Avukat Ali Meriç Türkmenoğlu katıldı. Kurultay kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda stajyer avukatların sorunlarına değinilerek çözüm yolları arandı.

TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar: Sorunların takipçisiyiz

Kurultayda bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, göreve geldikleri günden itibaren stajyer avukatların sorunları konusunda çözüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu kapsamda stajyer avukatlar için Genel Sağlık Sigortası’nın 5510 sayılı Kanun’la çıkarılması, staj kredilerinde belli oranda artış yapılmasının stajyer avukatların durumu için bir iyileştirme olduğunu ifade eden Coşar, çalışmaların bundan sonra da süreceğini belirtti. Coşar, “Şimdi çözüm bekleyen sorun, stajyer kredilerinin, kredi olmaktan çıkarılarak, yani geri ödenme koşulu ortadan kaldırılarak maaşa veya ücrete dönüştürülmesidir. Kanun değişikliğini gerektiren bu sorunun çözümü, aynı zamanda kaynak yaratma sorununun çözümüne bağlıdır. Elimizdeki en önemli kaynak olan vekalet pulu bedeli, bu sorunun çözüme bağlanması için yeterli değildir. Zira bu kaynakta toplanan paranın önemli bir kısmı, gerek meslektaşlarımıza, gerekse stajyerlerimize sağlık yardımı olarak ödenmekte, bu kaynaktan her baroya avukat sayısına bağlı olarak önemli miktarda pay aktarılmakta, stajyerlerimizin sigorta primleri bu kaynaktan karşılanmaktadır. Bu durumda sorun, pul bedellerini artırmak veya hakim/savcı stajyerlerine olduğu gibi avukat stajyerlerine de devlet tarafından maaş ödenmek suretiyle çözümlenebilir. Bu aşamada konuyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim; Türkiye Barolar Birliği yönetimi olarak çözüm odaklı bir anlayışa sahibiz ve diğer başka sorunlarda olduğu gibi bu sorunun da takipçisiyiz” diye konuştu.

Stajyer avukatlar, eşit muamele istiyor

Kurultayda Kırıkkale Barosu stajyer avukatları adına bir konuşma yapan Stajyer Avukat Gökay Gül, stajyer avukatların sorunlarına değinerek Kurultay sonunda hazırlanan sonuç bildirilerinin uygulanmasını istedi. Stajyer avukat sorunlarından bahseden Gül, Adliyelerde stajyer avukatların karşılaştığı sorunlarla ilgili de bilgilendirme yaptı. Adalet mekanizmasında hakim ve savcı ile aynı öneme haiz avukatların, staj döneminde hakim-savcı stajyerleriyle aynı şartlarda bulunmadığını, Adliye’deki personelin stajyer avukatlara yaklaşımının hakim-savcı stajyerlerine yaklaşımıyla aynı olmadığını belirterek, bu konularda çalışma yapılmasının önemine değindi. Stajyer avukatların finansal sorunlarına da değinen Gökay Gül, stajyer avukatlara verilen staj kredilerinin miktar olarak yetersiz olduğundan bahsederek bu tutarın artırılması ve nasıl ki hakim-savcı stajyerlerine staj süresi boyunca karşılıksız maaş veriliyorsa, stajyer avukatların da bu imkanlardan yararlandırılması için çalışmaların biran önce başlatılması gerektiğini Kurultayın bilgisine sundu.

Kurultay, renkli görüntülerle son buldu

Üç gün süren Dördüncü Stajyer Avukatlar Kurultayı, yapılan oturumların ve açıklanan

Bu haber 2150 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi