Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
OKUL İDARESİ HER ÖĞRENCİYİ EVİNDE ZİYARET EDİYOR

OKUL İDARESİ HER ÖĞRENCİYİ EVİNDE ZİYARET EDİYOR

Tarih 12 Mayıs 2011, 02:26 Editör PINAR YILMAZ

OKUL İDARESİ HER ÖĞRENCİYİ EVİNDE ZİYARET EDİYOR

OKUL İDARESİ HER ÖĞRENCİYİ EVİNDE ZİYARET EDİYOR

Kırıkkale'nin Delice ilçesi Çerikli Beldesinde Çerikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin okul idaresi öğretmenlerle birlikte öğrencileri evlerinde ziyaret etmeye başladı.

Ev ziyaretlerinin, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında 2010-2011 eğitim öğretim yılı sene başı okul müdürleri toplantısında alınan karar doğrultusunda, rehberlik hizmetleri kapsamında yapıldığı bildirildi.

Birinci dönemde de ailelere çeşitli ziyaretlerin yapıldığını bildiren okul idaresi, ikinci dönem itibariyle ziyaretlerin sıklaştırıldığını, okuldaki bütün öğrencilerin ailelerini yıl sonuna kadar ziyaret edeceklerini dile getirdiler.

Uygulama kapsamında okul idaresi ve öğretmenleri tarafından gönüllülük esasına göre her gün mesai sonrası 4 öğrenci ailesi ziyaret ediliyor.

Okul Müdürü Çetin Çetiner, öğrencilerin evlerine yapılan ziyarette, öğrenci ve ailenin durumu hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, yapılan ziyaretin oldukça faydalı olduğunu belirtti.

Çetiner, ''Öğretmenlerimizle birlikte grup halinde öğrencilerimizi evlerinde ailelerinin yanında ziyaretlere başladık. Sene sonuna kadar tüm öğrencilerimizi ziyaret etmiş olacağız. Yapmış olduğumuz ziyaretlerle aile ve öğrencilerimiz açısından bazı ön yargılar ortadan kalkmaktadır. Öğrenciler ile aile daha yakından tanınıyor. Öğrenci velisinin okula karşı sevgi ve güveni daha da artmaktadır. Başarıdaki öğretmen, veli ve öğrenci üçlüsünü bu sayede tamamlamış oluyoruz. Velilerin okulla ilgili isteklerini de yaptığımız bu ziyaretlerle öğrenmiş oluyoruz'' diye konuştu.

Çetiner, yaptıkları ev ziyaretleri sayesinde, maddi imkanı iyi olmayan öğrencilerin tespitinin yapılarak imkanlar dahilinde burs temin edileceği, ayrıca gelecek yıl ki rehberlik hizmetlerine de ışık tutacağını belirtti.

Yapılan uygulamadan memnun kalan öğrenci velileri de evlerine misafir olan okul idaresine teşekkür ederek, böyle bir uygulamayı ilk olarak gördüklerini ve oldukça faydalı olduğunu dile getirdiler. 

 

 

Bu haber 1908 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi