Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Çerikli Lisesi ile Kırıkkale Üniversitesi şiir ve müzik dinletisi

Çerikli Lisesi ile Kırıkkale Üniversitesi şiir ve müzik dinletisi

Tarih 12 Mayıs 2011, 02:50 Editör PINAR YILMAZ

Çerikli Lisesi ile Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Türkçe bölümü tarafından ortak olarak düzenlenen müzik ve şiir dinletisi düzenlendi.

-KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLENDİ 

Çerikli Lisesi ile Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Türkçe bölümü tarafından ortak olarak düzenlenen müzik ve şiir dinletisi düzenlendi.

KÜ Mühendislik Fakültesi anafartalar salonunda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Eroğlu, MHP Milletvekili adayı Osman Durmuş, öğretim üyeleri, Sulakyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, KÜ Türkçe Topluluğu Başkanı Abdullah Erbaş, okul müdürleri ve üniversite öğrencileri ile davetliler katıldı.

Okul Müdürü Mustafa Ayhan, törende yaptığı konuşmada, çarşıda pazarda gezerken Türkçe olmayan kelimeleri görünce üzüldüğünü, gençlerin kendi kahramanlarını tanımadıklarını söyledi.

Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doc. Dr. Mesiha Tosunoğlu ise düzenlenen şiir dinletisinin Üniversitenin Türkçe topluluğunun bir çalışması olduğunu belirterek, bu tür programlarla Türkçe'yi geliştirmek istediklerini belirtti.

 

Tosunoğlu, ''Çerikli Lisesi'nin çalışmalarını basın aracılığı ile öğrenmiş olduk. Lise öğrencilerinin yapmış olduğu bu kampanyayı gönülden destekliyoruz. Bu amaçla okul ile ortaklaşa olarak, Türk şairlerinin eserlerinden Türk ezgileri eşliğinde şiir dinletisi programı düzenledik. Amacımız, söz ve müziğin iç içe olması, üniversitemizi tanıtmak, Türkçe'yi geliştirmek, dil bilincini oluşturmak, milli birlik ve bütünlüğe katkıda bulunmak ve üniversitemizin şehre katkısını sağlamaktır'' diye konuştu.

Programda, Çerikli lisesi öğrencileri, okudukları Cahit Külebi, Abdurrahim Karakoç, Yavuz Bülent Bakiler, Sadettin Kaplan ve daha birçok ünlü şairin eserleri ile yöresel türkülerden bir sunum yaptı. 

 

 

Bu haber 3924 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi