Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

TÜRK SALIK-SEN HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

TÜRK SALIK-SEN HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

Tarih 13 Mayıs 2011, 00:10 Editör PINAR YILMAZ

TÜRK SALIK-SEN HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

 

 

HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

 

Kırıkkale Türk sağlık sen şube başkanı şuayip  keskin  yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftasını ne yazık ki  büyük bir özveri ile ülkemizin dört bir yanında görev yapan yaklaşık 110 Bin hemşire sorunlarla karşılıyor.  Bugün Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 75 bin 200 hemşire, üniversite hastanelerinde görev yapan 17 bin 500 ve özel sektörde çalışan 16 bin 900 hemşirenin hepsi sıkıntılarla uğraşıyor. Hemşirelerimiz lojman ve kreş yetersizliği gibi sosyal sorunların yanı sıra malzeme eksikliği, fiziki mekan yetersizliği gibi çalışma ortamlarında olumsuzluklarla karşılaşmaktadırlar.Sağlık Bakanlığı’nda icat edilen sözleşmeli çalışma ile birlikte ailesinden ayrı, çocuğuna hasret, mali ve sosyal haklarda mağdur edilen sözleşmeli hemşireler vardır. Çocuklara ve bebeklere sağlık hizmeti verirken süt izni hakkının kısıtlı olması nedeniyle kendi bebeğine yeterli vakti ayıramayan sözleşmeli anne olan hemşireler sorunlarına çözüm beklemektedirler.  Hakları olan kadrolarının kendilerine en kısa zamanda verilmesini istemektedirler. Hemşirelerimiz, vekil ebe hemşire olarak istihdam edilerek düşük ücretlere mahkum edilmektedirler. Mesleki yaşantılarının 3.5 yılını nöbet tutarak geçiren, tüm olumsuz koşullara rağmen özveriyle çalışan hemşirelerimiz nöbet ücretlerinde yaşanan sorunlardan tutunda döner sermaye ödemelerindeki adaletsizliğe, fazla mesaiye  kadar bir çok konuda mağduriyet yaşamaktadırlar.Üniversite hastanelerinde performans sistemine geçilmesi nedeniyle döner sermayelerinde yaşanan düşüşler nedeniyle gelir kaybı yaşamışlardır. Yoğun bir çalışma temposunun karşılığında ücretlerinde artış beklerken karşılaştıkları bu durum huzurlarını bozmuştur.

 

Şiddetin adeta rutinleştiği sağlık alanında en fazla sözlü ve fiziksel şiddete uğrayanlar hemşirelerimizdir.  Yapılan araştırmalara göre hemşirelerimizin yüzde 90’nından fazlasının şiddete uğradığını ifade etmesi durumun vahametini anlatmaya yeterlidir.

 

Ayrıca bugün Sağlık Bakanlığı’nda 5 binin üstünde erkek hemşire vardır.  Erkek hemşirelerin de hastanede askerlik ve çalışma ortamlarında düzenleme yapılması gibi talepleri de değerlendirmeye alınmalıdır.

 

Kıymetli Basın Mensupları;

Hemşirelerimizin sorunları çoktur. Çözüm için ise yapılması gereken tek şey ise idarelerin bu sorunları görerek harekete geçmesidir. Daha kaliteli bir hizmet sunumu içinde hemşirelerimizin taleplerinin karşılanması gereklidir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak idarecilerin hemşireler haftasında yapacakları en önemli işin sorunları çözmek için adım atmak olduğuna inanıyoruz. Bu yönde yapılacak her çalışmaya destek vereceğimizi ilan ediyor, tüm olumsuzluklara rağmen hizmet aşkı ile milletine şifa dağıtan tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyoruz.

 

Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Bu haber 1960 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi