Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Okullarda Tatil  Başladı

Okullarda Tatil Başladı

Tarih 19 Haziran 2011, 09:29 Editör PINAR YILMAZ

Okullarda Tatil Başladı

Okullarda Tatil  Başladı

 

Bugün  Yavuz  Selim İlk Öğretim Okulu’nda 2010/2011  Eğitim-Öğretim Yılının  sona  ermesi  dolaysıyla Karne Töreni Düzenlendi.Törene Katılan Vali Yardımcısı   Yusuf   Ziya  KARACAEV   bir  konuşma    yaptı.

 

Vali Yardımcısı Yusuf  Ziya KARACAEV  yaptığı konuşmada :“2010-2011 Eğitim ve öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle düzenlenen Karne Dağıtım Töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

    İlimizde ilk ve ortaöğretimde okuyan 56 bin, Kırıkkale Üniversitesinde okuyan yaklaşık  20 bine yakın   öğrenci  olmak üzere  toplam 76 bin  öğrenci ve 3500’e yakın öğretmenimiz tatile   başlamış  oluyor.

           Aranızda başarılı çalışmaları neticesinde takdir, teşekkür belgesi alanlar olduğu gibi orta seviyede başarısı olan veya başarısız olan arkadaşlarınızın da olduğunu tahmin ediyorum.

Sizleri başarılarınızdan dolayı kutlarken; karnelerinde başarısız notu bulunan arkadaşlarınızın da  üzülmemesini istiyorum. Onlarında önümüzdeki dönemde daha çok çalışıp zayıf derslerinin üstesinden geleceğini, daha yüksek  başarı göstererek  iyi notlar alacağına inanıyorum.

Öğrenci Velilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını, çocuklarına  kızmadan   daha çok çalışmaları için teşvik  etmeleri   sanırım faydalı olacaktır.

 Bu tatil sürecinin de iyi değerlendirilmesi,dinlenmenin, gezmenin, bisiklet sürmenin, koşup oynamanın,  eğlenmenin ve tatil yapmanın yanında yine kitap okumaya   devam edilmesinin  yararlı olacağını da unutmayalım.

Kısa bir süre önce 25 Mayıs 2011 tarihinde Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla Polis Meslek Yüksek Okulu başta olmak üzere 64 adet tesisin toplu açılışı gerçekleştirilmiştir.

Açılışı yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu 2012’de tamamlanması gerekirken bir yıl önce inşaatı bitirilerek hizmete açılmış  ve 400 yeni öğrencinin kaydı yapılabilecektir

Aynı tarihteki toplu açılış töreninde Milli Eğitim Müdürlüğüne ait  9 adet okul ve 2 tesisin de açılışı gerçekleştirilmiştir.

Bunlar  arasında;

1-Merkez  Kırıkkale Fen Lisesi ( 16 Derslik +Yurt Binası+Spor Salonu),

2-Pakize Akalınlı Anaokulu (4 Derslik),

3-Hüseyin Özenen İlköğretim Okulu (8 Ek Derslik),

4-Yunus Emre Sevgi Anaokulu (4 Derslik),

5-Vilayetler Hizmet Birliği Gülümse Anaokulu  ( 4 Derslik),

6-Gazi Anaokulu (4 Derslik) ile

7-Bahşili Lisesi Spor Salonu,

8-Delice Çerikli Atatürk İlköğretim Okulu ( 8 Derslik),

 9-Delice Lisesi Spor Salonu   ve   Karakeçili Çok Programlı Lisesi Spor Salonu bulun-maktadır.

Bunların dışında inşaatı devam eden 

-Merkez Özel İdare İlköğretim Okulu  (16 derslik)

-Hacılar İlköğretim Okulu (16 derslik ) ve         

Sulakyurt İlköğretim Okulu (16 derslik)  mevcuttur.

 

Ayrıca 2011 yılı yatırım  programına alınıp ihalesi henüz yapılmamış olan;

- 4.800.000 TL tutarındaki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (12 ek derslik+180 öğrenci  pansiyonlu +60 yataklı Uygulama  Oteli)  ile

-Cumhuriyet Lisesi Salonu ,

-Yahşihan Ana okulu  ve

-Akşemsettin  İlköğretim Okulu (12 ek derslik)  ile fiziki yapı iyice yükselecektir.   

İlimizin eğitim yönünden birçok ile göre fiziki yapı eğitim ve personel yönünden iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.

İlimiz genelinde 2010/2011 eğitim öğretim yılında 259 okul, 2226 derslikte 55.898 öğrencimize 3500’e öğretmenimiz tarafından ders verilmiş-tir.

 Taşımalı  eğitim kapsamında 29 adet taşıma merkezine 169 yerleşim biriminden 1836 İlk  öğretim öğrencisi taşınmaktadır. Buna ilaveten  153 engelli öğrencide evlerin-den alınarak  eğitim gördükleri 13 okula  taşınmak-tadır.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı %52 seviyesinde olup  Türkiye ortalamasının   ( % 43) üzerindedir.

İlköğretim de okullaşma oranı % 85 olup derslik başına 23 öğrenci düşmektedir.

        Bu yıl içersinde Halk Eğitim Merkezlerinde okuma yazma, mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel alanlarda düzenlenen 775 kursa toplam  13 bin  kursiyer  katılmıştır.

Ayrıca  iki okulumuz ile  ilköğretim okulları bünyesinde mevcut özel eğitim sınıflarında 182  engelli öğrencimize   eğitim verilmektedir. 

    İki yıldan beri ilimizde, öğrenci başarılarının artırılması yönünde   Valiliğimiz önder liğinde yoğun bir çalışma içerisine girilmiş bunda da bir önceki yıllara göre  başarılı sonuçlar alınmıştır.

               Okul Müdürlerimizle   yapılan toplantılarda her okulun başarıya yönelik çalışmaları ve projeleri görüşülerek değerlendirilmiş, başarıya ulaşılması için vizyon oluşturulmasına özen  gösterilmesi  istenilmiştir. 

                   İlimizde ilk defa  Kardeş Okul-Kurum Projesi uygulanarak, orta öğretim kurumlarımızın resmi ve özel kurum ve kuruluşlar  ile kardeş olmaları sağlanılmıştır.

            Sınav Koçluğu Projesi kapsamında öğretmen –veli ilişkilerine önem verilerek  bu projede  görev alan 110 öğretmenimizle  birlikte 8000 öğrenci ve 4000 veli   ile yüz yüze  görüşülmeler  sağlanılmıştır. Bunun sonucun da  başarılı sonuçlar alındığı tespit edilmiştir.

           Sosyal güvencesi ve her hangi bir imkanı bulunmayan öğrenciler için  ilimizde ilk defa Valilik  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın  destekleriyle kurslar açılmış ve bu kurslardan 1732 öğrencinin  yararlanması sağlanılmıştır.

               Milli Eğitim Bakanlığınca 2010/-2011 öğretim yılında   Ücretsiz  Ders  Dağıtım   Projesi kapsamında  ilimiz  genelinde  ilköğretim  ve orta öğretim öğrencileri olmak  üzere   toplam   656 bin adet  ders kitabı dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

                    Yine Valiliğimizin  düzenlediği Okuma Kampanyası  çerçevesinde   2008 / 2009 öğretim yılından   bugüne kadar  il genelinde  109 bin adet  Türk ve dünya edebiyatından seçme roman ve hikaye alınarak okul ve öğrencilere dağıtılmıştır.Bunlardan 20 bin adeti  Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma   Vakfımız tarafından  alınmış olup bu yıl içerisinde de  20 bin adet daha alınarak  dağıtımı gerçekleştirilecektir.” Dedi.

                      Protokol konuşmalarından sonra  Vali Yardımcısı Yusuf Ziya  KARACAEV ve diğer  yetkililer   öğrencilere karnelerini    dağıtarak  iyi tatiller  dilediler.

 

Bu haber 2160 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi