Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Garih cinayeti sil baştan

Garih cinayeti sil baştan

Tarih 29 Aralık 2008, 17:31 Editör PINAR YILMAZ

Mustafa Yayçınkaya iadeyi muhakeme davasını açacağını söyledi.

İşadamı Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yayçınkaya iadeyi muhakeme davasını açacağını söyledi.

Yener Yermez'in avukatı Yalçınkaya, Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne gelerek görüşmelerde bulundu. Yaklaşık 3 saat süren görüşmeden sonra İHA'ya açıklama yapan Yalçınkaya, salı veya çarşamba günü davayı açacağını belirterek, kanlı pantolon ve cep telefonunun kime ait olduğu, Fatma isimli kadın ile ilgili görüşmeler yaptığını söyledi.

Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan müebbet hapis cezası alan Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya müvekkilinin, Üzeyir Garih'in 50 bin dolarlık saati ve içinde para bulunan cüzdanına dokunmadan gasp amaçlı bir cinayet işlemiş olamayacağını belirterek, Ergenekon davası kapsamında ortaya çıkan yeni deliller ışığında yeniden yargılama talebinde bulunacaklarını söyledi.

Yalçınkaya, "Yaklaşık 3 saat yaptığımız görüşme sonucunda üç ana başlıkta iadeyi muhakeme kararına esans olabilecek şeyler hususunda geçmişteki savunma açısından farklı şeyler yok. Onları tekrar irdeledik, bıçak hususu adli tıp raporunda da ve şuanda bulunamayan kayıp olan Meral isimli hanımla ilgili görüşmeler
yaptık. Bunların detayları zaten sizler tarafından biliniyor.

Bu hususlarda irdeledik, bu hususlar üzerinde özellikle durmak kaydıyla, otopsi raporunun tekrar değerlendirilmesi, kanlı pantolonun kime ait olup olmadığı ve cep telefonunun kime ait olup olmadığı nasıl geldiği, bu ilişkilerin deşifre edilecek şekilde açıklamalarda bulundu. Bunları tekrar ek bir rapor halinde bana faks yoluyla gönderecek. Salı veya çarşamba günü tekrar dilekçemize bunları ekleyerek iadeyi muhakeme davasını açmış bulunacağız"
şeklinde konuştu.
İşadamı Garih'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yener Yermez, "adam öldürmek" suçundan müebbet, "gasp" suçundan da 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu haber 3626 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Basın halkın sesidir

Basın halkın sesidir Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabibi ve Başhekimi Ahmet Soyak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle G...

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi