Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

VALİ KOLAT, ÇELEBİ DE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ KOLAT, ÇELEBİ DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarih 28 Haziran 2013, 10:51 Editör PINAR YILMAZ

VALİ KOLAT, ÇELEBİ DE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ KOLAT, ÇELEBİ 'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Valimiz Sayın Ali KOLAT bugün Çelebi İlçesinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 

 Hükümet Konağına gelişinde İlçe Kaymakamı Yunus KOÇ, Belediye Başkanı Süleyman ULUYOL, İl Genel Meclis Üyesi ve ilçe müdürleri tarafından karşılandı.

 

  Ziyarette İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun KARABULUT, İl Emniyet Müdürü Kadri KARTAL, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur AYDIN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat ÜNLÜ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Turgut ÇİÇEK,Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Okan ŞAHİN ve diğer yetkililer katıldı.

 

   Karşılamadan sonra Kaymakamlığın destekleriyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan “Her Yaşta Spor, Her Yaşta Sağlık” projesi kapsamında Halk Koşusu’nda dereceye girenlere Valimiz Sayın Ali KOLAT tarafından madalya ve kupaları verildi.

 

 Vali KOLAT, Hükümet Konağı içerisinde faaliyet gösteren ilçe müdürlüklerini ziyaretederek  çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 Daha sonra İlçe Kaymakamı Yunus KOÇ'u makamında ziyaret etti.

 

  Kaymakam, Çelebi ilçesi hakkında bilgi vererek; ilçenin merkez nüfusunun toplam 782 olduğu ve 13 köyün bulunduğu; köylerde yaşayan nüfusun ise toplam 1358 olduğunubelirtti. Geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa dayandığı dile getirdi. Asayiş yönünden son derece huzur ve güvene sahip bir ilçe olduğunu söyledi.

 

Vali KOLAT yaptığı konuşmada; “İl Özel İdaresi tarafından Çelebibağlı köylerimizin yollarına I. ve II. kat asfalt atılması ile kanalizasyon çalışmaları devam etmekte 13 köyümüzün 2’ sinde kanalizasyonu yok. Çelebi köyleri bu yönden iyi  durumda. İlçenin eğitim, sağlık ve güvenlik yönünden bir sorunu yok. Çelebi iyi konumda bulunuyor” dedi.

 

Vali KOLAT, daha sonra Belediye Başkanı SüleymanULUYOL'u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

  Vali KOLAT, buradan İl Emniyet Amirliğini ziyaret ederek bilgi aldı. Daha sonra inşaatı devam eden 12 lojmanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Buradan İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali KOLAT, ilçe Jandarma Komutanı’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Vali KOLAT ve beraberindeki İl Müdürleri, Hacıyusuflu köyünde bulunan Kalsit Maden  Ocaklarını ziyaret ederek bilgi aldı.

 

Verilen bilgide Maden Ocağında 80 'e yakın personel çalıştırıldığı, maden ocağının Niğde'den sonra rezervi en bol olan ocak olduğu belirtildi. 2007 yılında işletmeye açılan Maden Ocağının bir çok ülkeye kalsit madeni ihraç ettiği ifade edildi.

 

 

Valimiz Sayın Ali KOLAT, burada geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bugün bildiğiniz gibi hep beraber Çelebi ilçemizi ziyaret ettik. Kaymakamlığı, Belediyeyi, İlçe Emniyet Amirliğini ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettik. Vatandaşlarımızla görüşüp çeşitli bilgiler aldık. Bu arada biliyorsunuz NİĞTAŞ’ın bölgemizde çıkarmış olduğu kalsit taşı var. Bugün bu kimyasal taşı daire müdürlerimizle birlikte incelemeye ve yerinde görmeye geldik. Burada da yetkililer çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Hamdi Beyler daha  öncebize ziyarette bulunmuşlardı. Bu  işletmeninNiğde de ocakları var. Sadece bu sektörde değil hayvancılık ve tarım sektöründe de başarılı çalışmalar yapıyorlar. Çalışmalarından dolayı onları kutluyorum. Bizim bölgemizde madencilik açısından oldukça güzel bir potansiyel var. Bu potansiyelin hayata geçmesini arzu ediyoruz. Ayrıca hidroelektrik santralinin çalışmaları var. Çelebi ilçemiz tarım ve hayvancılık bakımından hem de madencilik bakımından iyi bir ilçemiz. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi anlamında biz de ciddi manada destek veriyoruz:” dedi.

        Vali KOLAT ve beraberindekiler buradan sonra örnek patates tarlasını gezerek incelemelerde bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, bu sene 10 dönüm arazide örnek patates ekimi yapıldığını; alınacak verime göre bu ekimin daha geniş bir alanda ekilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

 

Vali KOLAT, “ patates ekimi yapılan Niğde, Nevşehir, Sivas gibi illerimizde bazı sıkıntılar yaşanıldığı anlaşılmakta. Patates ekiminin ilimizde de yaygınlaştırılması için çalışmaları başlattık. Patates verimi son derece yüksek, ekonomik getirisi olan bir ürün. Bu sene bu topraklara ekilerek verimi denenecek Alternatifbir ürün olarak eğer verimli olursa ekimi teşvik edilecek. Bugün bunu görüyoruz. Hasadı yapıldığı zamanda inşallah verimli olur” dedi.

 

Vali KOLAT,  Çelebi İlçesi Kızılırmak üzerine yapılacak olan HES tesislerinde de incelemelerde bulundu.

 

            HES ile verilen bilgide, tesisin 61.400 mgw elektrik üreteceği ve proje bedelinin 40 milyar dolar olacağı belirtildi. 2014 yılında tamamlanacak olan projenin bitirilmesiyle yeni istihdam alanları oluşturulacağı ifade edildi.

 

             Vali KOLAT, “ Valilik olarak projeye destek olmaya çalışıyoruz. Bazı konularda vatandaşlarımızın şikâyetleri oluyor. Özellikle patlamalar konusunda. Sizler de patlamaları daha dikkatli yaparsanız vatandaşlarımız da rahatsız olmazlar. Konuyu yakından takip ediyoruz. HES'in ilimiz için hayırlı bir çalışma olacağına inanıyorum”. dedi. 

     

    

 

Bu haber 3210 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çelebi

Çelebi Kaymakam lığı SYD Vakfı Üyeleri Seçildi

Çelebi Kaymakam lığı SYD Vakfı Üyeleri Seçildi Çelebi Kaymakam lığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Üyeleri Seçimleri Yapıldı

Çelebi İlçemizde Domuz Sürek Avı

Çelebi İlçemizde Domuz Sürek Avı Çelebi İlçemizde Domuz Sürek Avı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi