Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Kırıkkale kararını verdi

Kırıkkale kararını verdi

Tarih 01 Nisan 2009, 15:30 Editör PINAR YILMAZ

29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Kırıkkale merkezde olduğu kadar ilçe ve beldelerde de büyük heyecana sahne oldu.

29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Kırıkkale merkezde olduğu kadar ilçe ve beldelerde de büyük heyecana sahne oldu. AK Parti daha önce kendinde olan 3 ilçede belediye başkanlığını MHP’ye devrederken, 1 ilçe de ise MHP’den devraldı. 8 ilçeden 5’inde AK Parti, 3’ünde ise MHP ipi göğüsleyen partiler oldular. 

 

AK PARTİ 5, MHP 3 DEDİ

İl merkezinde belediye başkanlığını koruyan AK Parti ilçelerde ise önemli kayıplar yaşadı. 8 ilçeden 29 Mart akşamına kadar 7’sinde iktidar konumunda bulunan AK Parti 3’ünde belediye başkanlığı koltuğunu MHP’ye devretti. Daha önce MHP’de olan bir ilçe ise bu dönem AK Parti ile yola devam kararı aldı. AK Parti 5, MHP ise 3 ilçede belediye başkanlığını kazanırken diğer partiler ilçelerde suskun kaldılar.

 

BAHŞILI BİŞKİN’LE DEVAM

BALIŞEYH’TE DEDELİOĞLU DÖNEMİ 

Seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerden Bahşılı’da Halil İbrahim Bişkin görev süresine 5 yıl daha ekledi. Bişkin’i 123 oy farkla MHP adayı Ahmet Şenses takip etti. Balışeyh’de ise Cehti Pehlivanlı dönemi sona erdi. Pehlivanlı 60 oy farkla başkanlığı MHP adayı Ali Dedelioğlu’na bıraktı. Bu sonuçla Balışeyh, AK Parti’nin belediye başkanlığını MHP’ye devrettiği ilçelerden biri oldu. 

 

ÇELEBİ YENİDEN AK PARTİ’DE

Çelebi’de ise bu defa galip gelen AK Parti oldu. Daha önce MHP’de olan belediyelik dün ki seçim sonucunda AK Parti’ye geçti. 2002 seçimlerinde AK Parti’den Mahmut ....’la başkanlık kazanan ancak Mahmut …. Vefatıyla başkanlığı MHP’ye kaptıran AK Parti yeniden Çelebi’de iktidar olmanın mutluluğunu yaşadı. İki parti arasında ki oy farkı ise sadece 28’de kaldı. Diğer üç parti ise 1’er oy paylaştılar.

 

DELİCE MHP’NİN

KESKİN’DE SAKALLI ALDI

Delice’de ise beklenen sonuç ortaya çıktı. 2004 seçimlerini az bir farkla kaybeden MHP Adayı İhsan Biçiçi bu defa açık ara seçimi kazandı. Karakeçili’de AK Parti adayı Salih Avan seçimleri rahat kazanırken, Keskin’de ise AK Parti ve DP arasında ciddi bir çekişme yaşandı. AK Parti Adayı Bayram Sakallı 223 oyla rakibi DP’den Dede Yıldırım’ı geride bırakarak belediye başkanlığını kazanan isim oldu.

 

SULAKYURT ŞAHİN’LE DEVAM

YAHŞİHAN’DA SUNGUR BAŞKAN

Sulakyurt’da Ali Şahin bir önceki seçimde geride bıraktığı MHP adayı Çetin Çetiner’i yine geçmeyi başararak ikinci dönem belediye başkanlığını kazanan isimlerden oldu. Yahşihan’da ise AK Parti başkanlığı MHP’ye devretti. AK Parti Adayı Şefik Güneşer rakibi MHP Adayı Ahmet Sungur’un 744 oy gerisinde kalarak başkanlığa veda etti. Bu sonuçlarla AK Parti 5 ilçede, MHP ise 3 ilçede başkanlığı kazandı.

 

 

5 belde ile yola devam

Yaklaşık 5 aydır süren seçim çalışmaları dün itibariyle son buldu. Kimileri sevinirken, kimileri üzüldü. Ama Kırıkkale tarihinde ilk kez üst üste ikinci belediye başkanını seçti. Veli Korkmaz ile Kırıkkale’de tarih yazan AK Parti 3 ilçe ve 4 beldede umduğunu bulamadı.

 

 

İLÇELERDE ŞOK

 

Yaklaşık 5 aydır devam eden seçim çalışmaları dün itibariyle yapılan seçimle son buldu. 7 yıldır iktidar olan AK Parti 29 Mart yerel seçimlerinde Kırıkkale’de Veli Korkmaz ile tarih yazarken, 3 ilçe ve 4 beldeyi kaybetti. Veli Korkmaz Kırıkkale’nin siyaset tarihinde ikinci kez belediye başkanı seçildi. Bazı ilçe ve beldelerde kan değişikliği yapan AK Parti umduğunu bulamadı. İlçelerde Balışeyh, Yahşihan ve Delice’yi MHP’ye kaptıran AK Parti, beldelerde de Hacılar ve Kılıçlar’ı MHP’ye, Çerikli ve Büyükyağlı’yı da Saadet Partisi’ne kaptırdı. Balışeyh ve Yahşihan’da şok geçiren AK Parti diğer 5 beldede de seçimi az sayıdaki oy farkları ile kaybetti.

 

SP TESELLİ BULDU

 

İl Merkezinde 3 bin oy fark ile ikinci parti olan Demokrat Parti’nin ilçe ve beldelerde seçim kazanamaması dikkat çekerken, AK Parti ise Karaahmetli, Irmak, Konur, Güzelyurt ve Kulaksız’da yola devam dedi. Öte yandan Büyükavşar, Hamzalı ve Koçubaba Belediyelerini kazanan CHP, ilçe ve beldelerde 3 belediye ile sınırlı kaldı. Merkezde umduğunu bulamayan MHP ise Balışeyh, Yahşihan ve Delice ile birlikte Kılıçlar ve Hacılar’ı alarak ilçe ve beldelerin sürpriz partisi oldu. İl Merkezinde aldığı 9 bin oy ile şok yaşayan bir diğer parti olan Saadet Partisi ise Çerikli ve Büyükyağlı Belediyeleri ile teselli buldu. Hasandede’de ise seçimden galip çıkan parti Malik Ejder Coşkun ile ÖDP oldu.

 

Belediye Başkanlıkları ise su şekilde;

 

Kırıkkale; Veli Korkmaz AKP

Bahşılı; H. İbrahim Bişkin AKP

Balışeyh; Ali Dedelioğlu MHP

Çelebi; Süleyman Uluyol AKP

Delice; İhsan Biçici MHP

Karakeçili; Salih Avan AKP

Keskin; Bayram Sakallı AKP

Sulakyurt: Ali Şahin AKP

Yahşhan; Ahmet Sungur MHP

Hacılar; Memduh Bodur MHP

Kılıçlar; Ömer Faruk Önder MHP

Irmak; Bilal Ağca AK Parti

Karaahmetli; Faruk Aktaş AK Parti

Konur; Ömer Çiçek AK Parti

Kulaksız; Hasan Keskin AK Parti

Çerikli; Ömer Sakarya Saadet Partisi

Büyükyağlı; Mevlüt Özçelik Saadet Partisi

Büyükavşar; Mahmut Ayazgün CHP

Koçubaba; İlhami Tuncer CHP

Hasandede; Malik Ejder Coşkun ÖDP

Güzelyurt; Hasan Çoban AK Parti

Hamzalı; Celal Öcal CHP

 

Bu haber 2862 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi