Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Arama kurtarma timi kurdu

Arama kurtarma timi kurdu

Tarih 09 Nisan 2009, 08:45 Editör PINAR YILMAZ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında eksikliği iyiden iyiye hissedilen arama kurtarma timi ihtiyacı Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'ni harekete geçirdi. Dağ tırmanışlarıyla sürekli gündeme gelen Dernek bünyesinde her an göreve hazır konumda 21 kişiden oluşan bir kurtarma timi kuruldu.

BBP Genel Başkanı Musin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında eksikliği iyiden iyiye hissedilen arama kurtarma timi ihtiyacı Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'ni harekete geçirdi. Dağ tırmanışlarıyla sürekli gündeme gelen Dernek bünyesinde her an göreve hazır konumda 21 kişiden oluşan bir kurtarma timi kuruldu.

Musin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan helikopter kazası sonrasında yaşanan gelişmeler, arama kurtarma timinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarttı. Bu ihtiyacın giderilmesi için harekete geçen Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Metin Atun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada 21 kişiden oluşan Arama ve Kurtarma timi kurduğunu söyledi. Gönüllü 21 kişiden oluşan kurtarma timi eğitimin tamamlanmasının ardından bu tür durumlarda görev alarak enkaza

en kısa sürede ulaşma görevi üstlenecek.

Son günlerde dağlarda meydana gelen özellikle helikopter kazalarındaki olumsuz durumların artması üzerine harekete geçtiklerini belirten Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, "Deneyimlerimizi kurtarma timinin oluşturulması içinde kullanacağız. Özellikle Kahramanmaraş'ta yaşanan helikopter kazasında da görüldüğü üzere hiç donanımı olmayan köylülerin dahi aramaya çıkması bizleri bu yönde çalışma başlatmaya sevk etmiştir" ifadesini kullandı.

Ekip, ilk olarak kurtarma timinin üyesi de olan Dr. Ahmet Salih Yazar'dan ilk yardım eğitimi alacak. Mayıs ayı içerisinde Dağcılık Federasyonunun eğitimlerine katılarak Acil Kurtarma bilgilerini ve pratiklerini geliştirecek. Şimdiye kadar 140 tırmanışa katılan deneyimli dağcı Metin Atun, "Bizim ekip dağları iyi tanıyor. Son helikopter kazasında biz Ilgaz Dağı'nda tırmanıştaydık yoksa yardıma gidecektik. Yinede düşündük ancak enkaz bulundu haberi bizi yanılttı" diye konuştu.

Başkan Atun, "Olayın gelişimine baktığımızda oraya ilk ulaşan kişiler oradaki köylülerdi. Hiçbir donanımı olmadığı halde gönül sevdasıyla aramaya çalışmış, yeterli donanımları olmadığı için de bulamamışlardı. Bizim amacımız insanlara yardımcı olabilmek. Dağları en iyi kim bilir tabii ki deneyimi yaşayan ekip bilir. Karı tipiyi bire bir yaşayan insanlardan ekibimizi oluşturduk. Eğitimin tamamlanmasının ardından timimiz göreve hazır konuma gelecek" şeklinde konuştu

Arama ve Kurtarma timi olarak iki ana temel üzerinde durduklarını belirten Dernek Başkanı Metin Atun, "Birincisi kaya tırmanışı hariç her türlü dağlardaki kazalarda görev yapacak ekip. İkincisi ise yüksek duvar dediğimiz kayalardan da çok rahat inip çıkabilecek, çok daha zor şartlar içeren bir kurtarma timi. Biz birinci grup üzerinde duruyoruz. Gerekli malzemeleri temin edeceğiz. Malzeme temininde gerek kamu kurumlarından, gerekse de sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz" dedi.

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Metin Atun başkanlığında dernek üyesi gönüllü kişilerden oluşturulan 21 kişilik Arama Kurtarma ekibinde Adil Aytekin, A.Salih Yazar, M.Ali Kaya, Ramazan Kanmaz, Mehmet Tanrıverdi, Vedat Durudoğan, Fatih Öztürk, Nihal Yağcıoğlu, Bekir Yılmaz, Nuri Arı, 12 Mehmet Eyüpler, Mustafa Şenel, Hüseyin Serdar, Sinan Akdemir, Emir Çelik, Şerafettin Karakaya, Sevilay Seyhan, Vedat Payalan, Murat Abalı ve Cüneyt Ataman yer alıyor.

Bu haber 2939 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor

Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor

Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor. kendi küçük amaa,hedefleri çok büyük bir dev adam geliyor.

Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında

Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi