Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

BAHŞILI DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

BAHŞILI DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Tarih 25 Kasım 2013, 00:59 Editör PINAR YILMAZ

BAHŞILI DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI


BAHŞILI’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği program önce,Bahşılı  Cumhuriyet Meydanı'ndaki  Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı.

Buradaki törenin ardından Bahşılı Beyaz Kelebekler Anaokulu salonunda  saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama programı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar,öğretmenlerin sunduğu müzik resitali ile genç öğretmenler yemin etmesi ile devam etti.

Beyaz kelebekler müdürü Semiha Bişkin ve öğretmenleri ile personelinin sunduğu ikram ile son buldu.

Buradaki program da bir konuşma yapan Kaymakam Harun Ersin Polat şunları söyledi.

Kaymakam Polat ‘’ eğitim ordumuzun fedakar neferleri olan öğretmenlerimizi,kendilerinin bilgelik ve fazilet erdemine adanan 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle tebrik ediyorum.Eğitim,toplumsal uyanış ve çağdaş dünyayla bütünleşmenin temel aracı,öğretmenler ise bu zorunlu sürecin en önemli lokomotifidir.

Bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsü, öğretmenine verdiği değerdir. Öğretmenlerimiz geçmişi öğretip geleceği kuran insanlardır.

Öğretmenlik sadece bir meslek değildir; bir misyondur.Bu misyonun bilgiyi üretmek ve bilgiyi aktarmak olmak üzere iki ana yönü vardır.

Bilgiyi aktarmak, toplumun sahip olduğu bilim ve kültür hafızasını en geçerli yoludur,ama bilgiyi üretme foksiyonuyla desteklenmediği sürece gelişmeyi sağlamaya yeterli olmaz.

İşte bu açıdan bakıldığında öğretmenlik,dört duvar arasında,önceden söylenmiş ve yazışmışların sistemli ezberini yönetme uğraşının çok ötesinde,bir insanı ve hayatını tazeleme gayretidir.

Atatürk öğretmenlere ‘’Cumhuriyeti biz kurduk ama Cumhuriyet sizin eseriniz olacaktır’’ demiştir.

Kıymetli öğretmenler, Ben hepinizin özveri içerisinde çalışmanızı, kendinize kendi çocuğunuza nasıl eğitim verilmesini istiyorsanız o şekilde çalışmanızı önemle istirham ediyorum.’’dedi.

İlçe Milli Eğitim müdür vekili Hacı Arslan Atman ise yaptığı konuşmada,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günü olan 1981 yılından beri kutlanan öğretmenler günü,nün önemini dile getirdi.

Müdür Atman şöyle devam etti,’’ öğretmenlik,insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir.bu meslek daim kalacaktır.çünkü,öğretmen her şeye açılan kapıda rol aldığı gibi sorumluluk sahibidir.

Çünkü öğretmen yaptıkları kadar, yapamadıklarından da sorumludur.

Öğretmenlik mesleği,bir ideal,gaye ve hizmet mesleğidir.

Necip Fazıl ın dediği gibi,vapurdan geçerken yanına biri yaklaşır ve,üstat Peygamberlere ne diye gerek duyuldu,biz kendimiz yolumuzu bulabilirik,diye sorunca:Üstat okuduğu kitaptan başını kaldırmadan,Ne diye vapura bindinki-cevabını verdi.

Büyük önder Baş Öğretmen Atatürk ün Cumhuriyetin yetiştirdiği öğretmenler için; ‘’ Feyz meşalelerinin Temsilcileri ‘’ diye bahsederek,’’ İsterdim ki çocuk olayım,genç olayım,sizin Nur saçan sınıflarınızda bulunayım sizden feyz alayım ‘’ sözleri ile öğretmenlerimizin gönüllerindeki duyguyu en anlamlı şekilde ifade etmektedir.

Diyerek öğretmenlerin günlerini kutladı.

Programda göreve yeni başlayan öğretmenlere yemin töreni yaptırılarak göreve başlamaları kutlandı.

 

Bahşılı da düzenlenen öğretmenler günü programına Kaymakam Harun Ersin Polat, Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin,Garnizon komutanı,Milli eğitim Müdür vekili Hacı Arslan Atman,okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

 

 

Bu haber 2670 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi