Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Durmuş'tan Kutlama Mesajı

Durmuş'tan Kutlama Mesajı

Tarih 23 Nisan 2009, 17:42 Editör PINAR YILMAZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları dileğiyle tüm çocukların bayramını kutluyorum

MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman DURMUŞ’un ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ hakkında yapmış olduğu açıklama ;

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinin benimsendiği Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümünü ifade eden ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza atfedilen bayramdır.

23 Nisan 1920 tarihi, Türk milleti için büyük önem taşımaktadır. Osmanlı Devleti’nin batılı devletler tarafından paylaşılıp, sınırların yok olduğu, ordularımızın heba edildiği bir dönemde ortaya çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başlattığı kurtuluş mücadelesiyle tarihe Türk’ün adını altın harflerle bir kez daha yazdırmıştır. Bu zorlu günlerin en önemli gelişmelerinden birisi de kuşkusuz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıdır. Bu şanlı meclisin kurulması, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin hayata geçirilmesi yolunda atılan büyük bir adımdır.

Batılı devletlerin parça parça Anadolu’yu paylaşma çalışmaları yaptığı bir dönemde, elde avuçta olmayanlarla ordu kurup, bir milleti bağımsızlığa inandırmak dünya tarihinin en önemli olaylarından birisidir. İşte bu şanlı zaferi başaranlar ise başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük Türk Milleti’dir. Bu kapsamda bu başarının temsil edildiği, dünyaya Türk’ün yenilmezliğini bir kez daha kanıtlayan yegâne yer ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, hiçbir baskıdan etkilenmeden çalışarak, zor günlerin aşılmasında, varlığıyla milletimize güç vermiştir. Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, büyük Türk Milleti'nin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur.

Ulu Önder Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi de çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Gazi Mustafa Kemal’in derin çocuk sevgisi, “bugünün çocukları, yarının büyükleridir” sözüyle hayat bulmuştur. Sonrasında milletimizin çocuk sevgisi taçlandırılmış ve dünyada ilk defa güzel bir örnek olarak, bu bayram çocuklara armağan edilmiştir. Şimdilerde ise tüm dünya çocuklarına mâl olmuş olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya milletlerinden katılan çocuklarla kutlanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ile anıyor, milli ve manevi değerlerimizin ayaklar altına alınmadığı, çocukların hastalıktan, terörden, savaştan ve açlıktan ölmediği nice 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları dileğiyle tüm çocukların bayramını kutluyorum.

Bu haber 2232 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi