Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
YAHŞİHAN DA PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI

YAHŞİHAN DA PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI

Tarih 10 Mart 2016, 08:28 Editör PINAR YILMAZ

YAHŞİHANDA PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI ETKİNLİKLERİ

 

 YAHŞİHAN’DA“PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI”   ETKİNLİKLERİ

 

 

“9- 15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası” kapsamında, Yahşihan Kaymakamlığı, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından birlikte organize edilen "Rahat Bir Nefes İçin Harekete Geçin" temalı stant Podium AVM’de açıldı.

 

Pulmoner rehabilitasyon (PR) kronik solunum hastalığı olan olgularda, egzersiz toleransı ve günlük yaşam aktivitelerinde azalma, nefes darlığı gibi yakınmalarda artış ya da sağlıkla ilişkili yaşam kalitesinde bozulma olduğunda standart tedavi ile bütünleşmesi gereken yaklaşımları içerir.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLİYOR.

 

9-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası çerçevesinde Podium AVM içerisine kurulan stantları ziyaret eden vatandaşlara görevliler tarafından Kronik Hava Yolu Hastalıkları ile ilgili önemli bilgiler veriliyor

 

Pulmoner Rehabilitasyonu Hangi Hastalıklar İçindir?

 

KOAH, Astım, İnterstisyel hastalıkları (Bağ dokusu hastalıkları), Bronşektazi,Kistik fibrozis,Göğüs duvarı hastalıkları, Nöromüsküler hastalıklar, Ventilatöre bağımlı hastalar, Cerrahi öncesi ve sonrası, Akciğer transplantasyonu önce ve sonrası, Volüm azaltıcı cerrahi, Akciğer kanser hastaları

 

FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR.

 

Görevli doktor ve sağlık personeli tarafından halka, nefes darlığı, günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlanma, yaşam kalitesinde azalma veya egzersiz kapasitesinde kısıtlılığı olan tüm solunum hastalarına Pulmoner Rehabilitasyon uygulanabildiği anlatılıyor.

 

9-15 Mart  Pulmoner Rehabilitasyon Haftası münasebetiyle kurulan stantlarda toplum bireyleri arasında farkındalık oluşturarak, hastalıkların erken dönemde saptanması, hastalıkların etkin tedavisi, komplikasyonların gelişiminin önlenmesi ve bu hastalıklara yönelik iyileştirme hizmetleri sunulması, etkin çalışmaların yapılması suretiyle, insanların sağlık açısından yüksek kaliteli bir yaşam sürdürmelerinin sağlanması hedefleniyor. 

 

Düzenlenen etkinliğe Yahşihan Kaymakamı Sayın A.Ferhat ÖZEN, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, Yahşihan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Elif AYDIN, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri, Podium AVM müdürü Kemal İBİŞ ve vatandaşlar katıldı.

 

Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat ÖZEN Kamu Kurum ve Kuruluşların bu tür anlamlı etkinliklerinde ev sahipliği yapan, destek veren Podium AVM yöneticilerine de teşekkür etti.

 

 

 

Bu haber 3127 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi