Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yeşilvadi yeniden gündemde

Yeşilvadi yeniden gündemde

Tarih 03 Ekim 2008, 18:10 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı Kızılırmak havzasının korunması çevreye ekonomik olarak kazandırılması amaçlanan projenin oldukça önemli olduğunu belirterek gündemlerine aldıklarını kaydetti.

Eski Vali Şahabettin Harput döneminde gündeme gelen Yeşilvadi Projesi Kırıkkale Milletvekillerinin gündemine girdi. Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı Kızılırmak havzasının korunması, çevreye ekonomik olarak kazandırılması amaçlanan projenin oldukça önemli olduğunu belirterek gündemlerine aldıklarını kaydetti.

 

GİRİŞİMLER YAPILDI

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı Kızılırmak kenarına olduğu gibi, Kırıkkale’ye de ayrı bir güzellik katacak Yeşilvadi Projesini gündemlerini aldıklarını belirtti. Bahşili-Yahşihan ilçe sınırlarından geçen ırmak yatağının temizlenmesi için DSİ Genel müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Kıratlı “Bu da çok önemli bir konu, Irmak yatağı temizlenecek. Diğer önemli bir konu ise Yeşil Vadi Projesi’ni yeniden ele alıyoruz olmamız. Bu çok önemli ve büyük bir çalışma. Bu konunun üzerindeyiz. Yeşil Vadi’yi takip ediyoruz, bunu hemşerilerimizin bilmesini istiyoruz, gündemimize aldık” şeklinde konuştu.

 

 

TEMİZ, BOZULMAMIŞ DOĞANIN KORUNMASI BİR AVANTAJDIR

Kıratlı, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kırıkkale’nin sosyal, kültürel, ekonomik olmak üzere daha iyi bir konuma gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirten sorunlara çözüm yolu aradıklarını vurguladı. Kıratlı “Çevrenin temel unsuru olan doğal alan ve kaynakların; canlıların sağlıklı yaşamasının, korunması çok kapsamlı ve maliyetlidir. Temiz, bozulmamış doğanın korunması bir avantajdır. Kızılırmak kıyısı ayrıca spor, eğlence ve doğa güzellikleri merkezi olacak. 3 bakanımızı Kırıkkale’ye davet ettim. Davetimi kabul ettiler. Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu bayramdan sonra ilimizde incelemelerde bulunacak ve bakanlıkları ile ilgili konuları detayları ile dile getireceğiz. Orman Bakanı ile görüşmemiz oldu. İnşallah bayramdan sonra Kırıkkale’ye gelecek. Bakanlıkla ilgili projeleri bakanımız gelince daha detaylı görüşme fırsatı bulacağız. Kırıkkale’mizde ağaçlandırma çalışmaları olacak. Buraya bir DSİ şube müdürü atanacak. Bunu da görüştük. İnşallah aktif ve dinamik bir müdür atanacak. Ayağında çizme ile dolaşacak ve çalışmaları yerinde inceleyecek bir müdür bekliyoruz” dedi.

Bu haber 2319 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi