Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Tüpraş İhracatın Zirvesinde

Tüpraş İhracatın Zirvesinde

Tarih 17 Ekim 2008, 10:30 Editör PINAR YILMAZ

Ödülü Başbakan Verdi.

Yalnızca ülke tüketimini karşılamakla yetinmeyip, küresel alanda da sektörün önemli oyunculardan biri olmayı hedefleyen Tüpraş, 13 Ekim 2008 tarihinde Ankara’da gerçekleşen törenle ödüllerini aldı.

2006 yılının ihracat şampiyonu Tüpraş, 2007 yılında da ikinci sırada yer alarak, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Şirketimiz, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın yapmış olduğu değerlendirmede Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan ilk üç firma arasında ikinci olduğu için “İhracat Başarı Ödülü”, ayrıca “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri” sektöründe birinci olması nedeniyle de “Sektörel İhracat Başarı Ödülü” almaya hak kazandı”ifadelerine yer verildi. 

Yerimizi Korumaya Devam Edeceğiz

Ödülünü Başbakan Tayyip Erdoğan’dan alan Genel Müdür Yavuz Erkut “Yurtiçi piyasanın, ekonomik ve pazar koşullarına bağlı olarak daraldığı dönemlerde ortaya çıkan talep fazlası ürünlerin ihraç edilmesi, üretim ve stok maliyetlerinin aşağı çekilmesini sağlarken, döviz riskine karşı doğal korunma mekanizması oluşturmaktadır. İstikrarlı ihracatımız sürmektedir, önümüzdeki yıllarda da zirvedeki yerimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

Potansiyelini Yükseltiyor

Tüpraş, 2007 yılında 3,38 milyar Amerikan doları değerinde 6,39 milyon ton ürün ihracatı ile geçtiğimiz yılın %11 üzerinde gerçekleşme sağlamıştır. 2007 yılında 2,2 milyon ton kurşunsuz benzin, 2,7 milyon ton fuel oil, 562 bin ton motorin, 355 bin ton jet yakıtı ve 587 bin ton diğer petrol ürünlerinin ihracatını gerçekleştiren Tüpraş, toplam ihracatının yaklaşık %70'ini, yüksek kalite normlarının geçerli olduğu ABD, AB ve Singapur pazarlarına yapmıştır. Tüpraş, faaliyet gösterdiği rafinaj sektöründe, son yıllarda artan enerji talebine paralel olarak ihracat ve müşteri potansiyelini istikrarlı bir şekilde yükseltiyor.

Bu haber 2219 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi