Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Taş örme kursunda çifte fırsat

Taş örme kursunda çifte fırsat

Tarih 31 Ekim 2008, 10:42 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Yahşihan ilçesi Halk Eğitim Merkezi duvar ustalarına taş örme kursu açtı.

Kursa katılan işçiler, Halk Eğitimin açtığı kursla bir taşta iki kuş vurdular.

Yahşihan Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur ve kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliği ile taş örme ustalık belgesi almak isteyenlere 20 YTL yevmiye veriliyor hem de meslek öğretiliyor.

Yeni kurulan emniyet amirliğinin Merkez Karakolu binasının avlu duvarlarında eğitim gören taş duvar kursiyerleri, kurs görüp meslek öğrenirken, gün boyu eğitimlerinin yanı sıra yevmiyelerini çıkarmış oluyorlar.

Yahşihan Halk Eğitim Müdürü Celil Kuzu,"Müdürlüğümüzce 2008-2009 eğitim öğretim yılında KPSS, SBS, ÖSS, Bilgisayar, Web tasarım, Kalorifer Ateşçiliği, Halk oyunları, 1.Kademe okuma yazma, Giyim, AÇEV, İngilizce ve Tiyatro kursu olmak üzere on dört branşta 18 kurs açtık, bu kurslarımıza bu gün itibarı ile toplam 517 kursiyer devam etmektedir" dedi.

Kuzu, "Biz bir memur, bir hizmetli, 2 müdür yardımcısı, bir müdür, 8 ücretli öğretmen ve 22 de okullardan gelen ücret karşılığı öğretmenlerle var gücümüzle çalışmaktayız. Öğretim yılı boyunca yeni kurslar açmaya devam ederek bu öğretim yılı sonunda kurslarımıza 1100 kursiyerin devam etmesi ve katılması için çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

Taş duvar örme ustası Apdurahman Yücel ise ,"Kırıkkale Yahşihan'da aranan ama zor bulunan Taş ustası usta öğretici olarak duvar ustalığını öğretiyorum. Hem emniyet binasını koruma altına alıp avlu duvarını örüyoruz hem de geleceğin taş ustalarını yetiştiriyoruz. Burada Yahşihan Kaymakamlığı Vakıf Müdürü Osman Türkyılmaz'a, İş-Kur'a ve Halk Eğitim Müdürümüz Celil Kuzu'ya çok teşekkür ederim. Öğretmek büyük bir destektir. 67 günde bu öğrenciler birer taş ustası olacaklar. İşsizliğin hat safhaya çıktığı şu günlerde bize de iş imkanı çıktı, hem sigortamı yatırıyorlar, hem yevmiyemi veriyorlar. Bu öğrenciler duvar ustalığı işini iyi yaparlarsa aç kalmazlar. Bu çok aranan meslek olan taş duvar örme işinde duvar örmenin metresi 30 YTL'den başlıyor. Bize büyük nimet oldu" dedi.

 

Haber - Foto : Ahmet Yaman

Bu haber 2610 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi