Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Büyük yağlı bademle kalkınacak

Büyük yağlı bademle kalkınacak

Tarih 04 Kasım 2008, 14:31 Editör PINAR YILMAZ

Başlatılan Uygulama Çerçevesinde Çiftçilere 7 Bin 600 Badem Fidanı Dağıtıldı.

Büyük yağlı bademle kalkınacak

Kırıkkale’nin Delice İlçesine Bağlı Büyük yağlı Belde Belediyesi, Her Tarafı Badem Fideleriyle Donatmaya Başladı. Büyük yağlı Belediyesi Tarafından Başlatılan Uygulama Çerçevesinde Çiftçilere 7 Bin 600 Badem Fidanı Dağıtıldı.

Büyük yağlı Belediye Başkanı Feyyaz Ayar, dikilen badem fidanlarından 5 yıl sonra yılda 60 ton badem elde edileceğini ve yöreye önemli gelir kaynağı olacağını söyledi.

Bu tür projelerle çiftçilerin gelirlerinin katlanarak artacağını ifade eden Başkan Ayar, "Badem fidanı dikilen 2 bin dönüm alanın daha önceleri bakımsız ve çalılık bir yerdi. Şimdi ise verimli bir hale getirildi. 7 bin 600 adet badem ağacının 5 yıl sonra ağaç başına 10'ar kilo badem vermesi halinde 100 bin YTL gelir elde edecek." dedi.

Özel ağaçlandırma projeleri çerçevesinde badem fidanı dikilen 2 bin dönüm alanın, beldenin en büyük bahçelerinden biri olduğunu açıklayan Ayar, "Yörenin kalkınması için çok önemli bir proje. Bu proje genişleyerek devam edecek. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda İç Anadolu'nun en büyük bademliğini oluşturacağız. Oluşacak bademlik sayesinde, Anadolu'nun her tarafına badem pazarlayacağız." diye konuştu.

 

 

Bu haber 2360 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi