Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Özürlü Gence Akülü Araba

Özürlü Gence Akülü Araba

Tarih 05 Kasım 2008, 11:09 Editör PINAR YILMAZ

Hayırseveler ve Kaymakamlık Sahip Çıktı.

Yahşihan ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde bedensel özürlü olan Haydar Gündoğdu’ya yardım eli Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan geldi.
 
Yahşihan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü adına Müdür Osman Tükyılmaz’ın  yaptığı çalışmalar sonucunda maddi durumu iyi olmayan özürlü bir gence Vakıf Müdürlüğü ve hayırsever vatandaşların yardımı ile akülü araba alındı.
Vakıf Müdürü Osman Türkyılmaz, Yenişehir Mahallesi'nde yaptığı incelemeler sırasında, Haydar Gündoğdu (20) isimli doğuştan özürlü bir gencin akülü arabaya ihtiyacı olduğunu öğrendi. Aile ile görüşen Türkyılmaz daha sonra hayırsever Emekli Öğretmen Fatma Çetin ve Almanya’dan yardım için gelen Burhan Karademir’in katkıları ile yaklaşık 2 bin YTL değerinde bir akülü araba alındığını söyledi.
Her insanın duyarlı olması gerektiğini söyleyen Vakıf Müdürü Türkyılmaz “Hayırsever halkımızdan Allah Razı olsun. Onların sayesinde bir kardeşimizi tekerlekli sandalye ile eve mahkûm olmaktan kurtardık. Ben şuna inanıyorum ki, halkımız bu hayırseverler gibi duyarlı olursa daha birçok Haydar Gündoğdu’lara umut oluruz. Biz, Yahşihan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak gerek ilçemiz içerisindeki mahallelerimizde gerekse Yenişehir mahallemizde, hatta köylerimizde çalışmalarımızı halkın yararına sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Türkyılmaz Haydar Gündoğdu’nun KPSS kursuna katılmasının sağlandığını ve iş imkânı için arayışlara başlandığını belirtti. Akülü araba sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Gündoğdu ve ailesi “Girişimlerinden dolayı Vakıf Müdürü Osman Türkyılmaz’a ve Hayırsever vatandaşlar Fatma Çetin ve Almanyalardan gelen Burhan Karademir’e teşekkür ediyorum. Özürlülere sahip çıkılması gerekir” dedi.

Haber - Foto: Ahmet Yaman

Bu haber 2458 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi