Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yaman'ın asker gururu

Yaman'ın asker gururu

Tarih 14 Aralık 2008, 13:34 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale otobüs terminalinde bayram dönüşü asker uğurlama sevkiyatı yaşandı.

Yaman asker gururu

Kırıkkale otobüs terminalinde bayram dönüşü asker uğurlama sevkiyatı yaşandı.

Edinilen bilgiye göre 400 askerin uğurlandığı bayramın dördüncü günü gecesinde genellikle İzmir ve Sivas yöresine sevkiyat yapıldığı bildirildi. 400 asker arasında Anadolu Ajansı Bahşılı Muhabiri Ahmet Yaman’ın oğlu Mustafa Yamanda yer alıyor.

 

400 ASKER UĞURLANDI

Davulcuların hazır bulunduğu asker uğurlanan terminalde asker yakınlarından aldıkları bahşişler karşılığında mehter marşları ve halaylar çalınıp, oyunlar oynandı. Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde oturan AA.muhabiri gazeteci Ahmet Yaman’ın oğlu bugün Askere uğurlandı. Akrabaları ve arkadaşlarının terminalde uğurlandığı 1988 doğumlu Mustafa Yaman İzmir Seferihisar jandarma muhabere alayına asker olarak davul zurna ile gönderildi.

1988/4 tertip olarak asker olan Mustafa Yaman,”21 Kasım’da askerliğime gitmek gerekirken bayram sevincimizi ailemizle geçirmemizi sağlayan genelkurmaya çok teşekkür ederim. Dün evde ailem arasında yakılan kınanın anlamını, bugün terminalde yapılan dualarla ve istiklal marşı ile peygamber ocağına gönderilmenin anlamını çok iyi biliyorum. Bizden önceki asker ağabeylerimiz nöbeti bize devrettiler, vatan demek namus demek, kutsal bir görevdir” dedi.

 

DUALAR VE İSTİKLAL MARŞI İLE UĞURLANDILAR

Asker Yaman “Atalarımızın kanı ile dişe diş mücadelelerle alınan ve büyük Atatürk’ün zorluklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizi koruyacağıma ve birkaç çapulcunun ülkemizde serbest gezemeyeceğine inanıyorum. Onlar korksunlar karşılarında asırlardır hiç yenilmeyen ve toprak, bayrak, vatan, sancak ve Allah için ne savaşlar vermiş, çok şehitler vermiş Türk evlatları var. Bugünde vatanımızı ölene kadar koruyacağız, Osmanlı imparatorluğu kurulurken de, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken de her şey Anadolu insanı ile Anadolu harekatı ile başlamıştır. Bizde yiğidin harman olduğu Kırıkkale’den, vatanı korumak için gidiyoruz, memleketimizin bir karış toprağında gözü olanlar bizden korksun. bizle asker doğduk asker öleceğiz, herkese asker selamı vererek gidiyorum, hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu. İzmir otobüsüne binen Yaman asker selamı vererek Kırıkkale’den İzmir’e özen Turizmle uğurlandı.

Bu haber 2151 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi