Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Kasaplar Sertifikalarını Aldılar

Kasaplar Sertifikalarını Aldılar

Tarih 15 Aralık 2008, 13:44 Editör PINAR YILMAZ

Profesyonel Bilgiyle Donatıldılar.

Bahşılı Halk Eğitim Müdürlüğü’nde açılan kurban kesme ve kasaplık kursu sonunda sertifikalarını alan vatandaşlar çok memnun oldu.
 
Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Seyide Evren ve İffet Taşçılar Beşik, kursiyerlere arife günü verdikleri belgelerle “Artık Bahşılı’da kurban kesme esnasında kazalar olmayacak ,onlar birer uzman kasap oldular” diyerek sertifikalarını dağıttılar. 39 kişinin 32 saatlik kurs sonunda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığını belirten Müdür yardımcıları Seyide Evren ve İffet Taşçılar Beşik “Halk eğitim merkezi olarak, kurbanın derisi milli servettir. Bunu korumak çok önemlidir. Derileri korumamız gerekir, bunun için kursiyerlerimize özellikle tembih ediyoruz, derinin kesiminde, saklanmasında, devlet memurlarına verilmesine dikkat edelim diye. Deri ürünlerinde bu işleme ve çalışma yaparken, yapılan ufak bir kesik çok uğraş veriyor, tamirine çok emek sarf ediliyor” dediler.
 
“Biz Bahşılı Halk Eğitim kursu olarak talebin geldiği her kursu açmaya hazırız” diyen Müdür yardımcıları Seyide Evren ve İffet Taşçılar Beşik “Yeter ki halkımız istesin ve ilgi göstersin. Bu vesileyle kazasız ve sağlıklı günler diliyoruz, halk eğitimin amacı ülkemize ve halkımıza faydalı olmaktır ”diyerek kursiyerlere sertifikalarını dağıttılar. Edinilen bilgiye göre bu sene Bahşılı’dan sertifika alan 39 kişiden hiç kimse kurban kazası geçirmediği gibi çevrelerindeki insanlara da faydalı olup onlarca kişinin kurban kesimini sağlıklı olarak gerçekleştirmişler ve takdir toplamışlardır.
 
Haber - Foto :Ahmet Yaman

Bu haber 2110 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi