Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TÜPRAŞ Açıklama Yaptı

TÜPRAŞ Açıklama Yaptı

Tarih 08 Ocak 2009, 09:37 Editör PINAR YILMAZ

Belediyeleri Uyardık Ama Dinlemediler.

TÜPRAŞ Rafinerisi içinde bulunan Bahşılı’yı Karakeçili’ye bağlayan ve Kırıkkale-Kayseri devlet yoluna bağlantı sağlayan yolun bugün 1 saat süreyle TÜPRAŞ’a ait özel mülk olarak kapatılmasıyla ilgili TÜPRAŞ’tan ilk açıklama haber merkezimize ulaştı.
 
TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, söz konusu yolun durumu için yaklaşık 1 yıldır Bahşılı, Hacılar ve Hasandede Belediyeleri’ne yazılar yazıldığını fakat belediyelerin kendilerine yolla ilgili isteklerini bir türlü iletmedikleri belirtilerek TÜPRAŞ’ın mülkü olan yolun kademeli olarak trafiğe kapatılacağı ifade edildi.
 
Açık Kapı Bırakıldı
 
TÜPRAŞ açıklamasında belediyelerin araziye ilişkin kullanım ihtiyaçlarını acilen TÜPRAŞ’a bildirmeleri durumunda devir işlemlerinin yapılabileceği ve yolun kapatılması işlemine son verilebileceği ifade edildi.
 
İşte TÜPRAŞ Açıklaması
 
İşte TÜPRAŞ’ın konuya ilişkin açıklaması.
 
“Şirketimizin mülkiyet ve/veya kullanım hakkına sahip olduğu arazilerin bir bölümü, şirketimizle birlikte, uzun süredir bölge halkı ve çevredeki diğer kuruluşlar tarafından da Kırıkkale-Kayseri Devlet Karayoluna “bağlantı yolu” olarak kullanılmaktadır.
 
Bu nedenle ulaşım ve trafik hizmetlerini sağlamakla görevli bölge belediyelerine bu hizmetlerin daha kolay ve sorunsuz sağlanması için, bu yolların bedelsiz olarak devrine imkan sağlamak amacıyla Yönetim Kurulumuz karar almış ve bu husus ilgili belediyeler ile Milli Emlak Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmiştir. Söz konusu girişimlerimiz 1 yılı aşkın süredir devam etmektedir.
 
Ancak, bölge belediyeleri sınırları içerisinde kalan bahsi geçen taşınmazları, yol olarak kullanmalarına ve bundan sonra da kullanmak zorunda olmalarına rağmen, konuya gerekli hassasiyeti göstermeyerek Milli Emlak Müdürlüğü tarafından devir işlemleri için talep edilen ihtiyaç bildiriminde bulunmamışlardır. Bu durum, kamu malı ve sorumluluğu altında olması gereken bir arazinin özel mülkiyette kalmasının yarattığı bir takım sıkıntıların yaşanmasına neden olunmuştur.
 
Son olarak 22 Aralık 2008 tarihinde Hasandede, Hacılar, Bahşılı Belediye Başkanlıklarına muhatap bir yazı ile söz konusu arazilere ilişkin kullanım ihtiyaçlarının bildirilmesi gerektiği, aksi takdirde arazilerin kademeli olarak kullanıma kapatılacağı ifade edilerek, aynı tarihli yazılarla Valilik, Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri de konu hakkında bilgilendirilmişlerdir. Ancak sadece Hacılar Belediye Başkanlığından bu doğrultuda bir cevap alınabilmiş, Hasandede ve Bahşılı Belediye Başkanlıkları bugüne kadar olduğu gibi konuya kayıtsız kalmışlardır.
 
Bu çerçevede, tüm iyi niyetli uyarı ve talepleri dikkate alınmayan şirketimiz, söz konusu arazileri kademeli olarak araç trafiğine kapatmak durumunda bırakılmıştır.
 
Bölge belediyelerinin bu arazilere ilişkin kullanım ihtiyaçlarını acilen bildirmesi ve şirketimize ait mülkiyet ve/veya kullanım haklarının devir işlemlerinin tamamlanmasını müteakip uygulamaya son verilecektir.
 
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Bu haber 2048 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İlçe Haberleri

Öğretmenin arabası yanmış bulundu

Öğretmenin arabası yanmış bulundu Kırıkkale Kızılırmak kıyında bir hazır beton yakınında sabah yanmış otomobil bulundu. Kırıkkale yaylacık mahallesi...

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor.

Bedaş Direklerin haritasını çıkarıyor. Kırıkkale ve civarında başlatılan Direkler tespit çalışması hızla devam ediyor. Bahşılı ilçesi içerisinde sokaklar...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi