Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Trabzonlu dağcılar anısına tırmanış

Trabzonlu dağcılar anısına tırmanış

Tarih 02 Şubat 2009, 22:05 Editör PINAR YILMAZ

Zigana Dağı'nda geçtiğimiz günlerde çığ altında kalarak hayatını kaybeden 10 TEDAK üyesi dağcı anısına, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün 110 üyesi Ilgaz'a tırmanarak zirve yaptı.

Zigana Dağı'nda geçtiğimiz günlerde çığ altında kalarak hayatını kaybeden 10 TEDAK üyesi dağcı anısına, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün 110 üyesi Ilgaz'a tırmanarak zirve yaptı.

Zirvede Zigana'da hayatını kaybeden dağcılar için dualar edildi.

Sabah erken saatlerde Kırıkkale'den hareket eden 110 dağcı, Ilgaz Dağı eteklerinde bulunan bir otelde sabah kahvaltısı yaptı.

Saat 11.00'de 2 bin 100 metre rakımlı olan Ilgaz'a tırmanışa geçildi. 110 kişi 5 grup halinde doğa yürüyüşü yaparken, yer yer 150 santimetre kar kalınlığının bulunduğu yerlerde zor dakikalar yaşadılar.

Grubun en küçük dağcısı ise 4 yaşındaki Zahide isimli kız çocuğu oldu. Soğuğa rağmen anne ve babası ile zirve yapan Zahide, grubun büyük beğenisini topladı. Saat 15.00'de Ilgaz Dağı'nda zirve yapan Dağcılar, ateş yakarak ısınmaya çalıştılar. Zirvede buluşan 110 dağcı Türk bayrağı ve pankartlar açtı, namaz kılındı ve Zigana'da hayatını kaybeden dağcılar için dualar edildi. Tırmanışta ise bazı dağcılar karda kayarak karın tadını çıkardılar.

Kale Dağcılık Kulübü Başkanı Metin Atun, tırmanışı Zigana'da hayatlarını kaybeden Trabzonlu dağcılar anısına 110 kişi ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Atun, "Bu tırmanış kulüp bazında şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük tırmanış. Sayımız çok kalabalık, buz yüzden can güvenliğini sağlamak için gruplar haline ayrıldık. Ayrıca Zigana Dağı'nda hayatını kaybeden dağcılarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Dağcılar adına tırmanış amaçlarını açıklayan Mehmet Tanrıverdi, "Dağcılıkta şöhret yoktur. Dağcılıkta insan kendisinin ve doğanın sırlarına karşı vermiş olduğu mücadeledeki kazanmış olduğu başarının övüncü ve güvencidir. Onlar da bu övüncü ve güveni yaşamak için yaptıkları faaliyette sadece tabi bir afet neticesinde hayatlarını kaybettiler. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Onları anmak gayesi ile de bu faaliyeti yapıyoruz" dedi.

Tırmanış sonrasında ise yapılan çekiliş ile dağcılara, batum, kulaklık, sırt çantası, eldiven gibi hediyeler verildi. Daha önce tırmanış yapan dağcılara ise karneleri verildi.

Bu haber 2666 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor

Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor

Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor Kırıkkale de Bir Şampiyon yetişiyor. kendi küçük amaa,hedefleri çok büyük bir dev adam geliyor.

Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında

Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında Semra Karaarslan 2016 Rio Olimpiyatları için Hazırlık Kampında
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi