Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Oylarınız Çok Değerlidir

Oylarınız Çok Değerlidir

Tarih 06 Mart 2009, 09:44 Editör PINAR YILMAZ

Yaklaşmakta olan yerel seçimlerin atmosferi tüm yurdumuzu sarmış durumda olması ve seçim atmosferine girilmesi meydanları hareketlenmiştir

Yaklaşmakta olan yerel seçimlerin atmosferi tüm yurdumuzu sarmış durumda olması ve seçim atmosferine girilmesi meydanları hareketlenmiştir. Kırıkkale’de ve Ankara’da adaylarıyla buluşmak için sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Adayları ve Meclis Üyesi olmak için çalışan adaylar kapılarımızı bir bir çalmaya başladılar. Daha önce seçilmiş olan Başkanlar çalışmaları, seçilmek için uğraş veren Belediye Başkanı adayları ise projelerini anlatarak bizlere hizmet etmek için bir yarışa girmiş durumdalar.

 

 

Bunun gerçekten bir hizmet yarışı olduğuna kendimizi inandırmak istiyoruz. Bizlere hizmet vermek için bu kadar çaba sarf eden adaylarımızı iyi tanımalı, onlara vakit ayırarak onları iyi dinlemeliyiz. Onları sevgi ve saygı çerçevesinde ancak seçici, kendisinin farkında olarak dinlemeliyiz. Böylece onların projelerini daha iyi anlayarak, çalışma şartlarını ve hizmetine talip olduğu belediyenin sorunlarını isteklerini iyi bilmesi gerektiğini görmeliyiz. Zaman zaman parti ayırt etmeksizin tüm partilerin adaylarıyla görüşerek “en iyi hizmeti verecek” adaya oyumu vermeliyiz. Bu zamana kadar herkesin çok iyi tercihler yaptığını, oyunu bilinçle verdiğini oyunu verdiği adayı çok iyi tanıdığını söylemek kanımca yanlış olur. Bizler Kırıkkaleliler olarak her zaman şehrimizin gelişmesi, hizmet verilmesi ve bizlere destek olunması için adaylara oy vermişizdir. Bu anlamda tüm Kırıkkaleli hemşerilerimi ve Ankara’da bulunan hemşerilerimi uyarma gereği duyuyorum.

 

Oylarınız çok değerlidir. Size sahip çıkacak, kapısında bekletmeyecek ve sizi karşısında seçim öncesinde olduğu gibi kendisini seçen bir seçmeni olduğunu görecek olan bir adaya destek vermenizi öneriyorum.

 

18 yaşını aşmış olan her seçmenin seçme hakkı olduğu, bireysel tercih yapılabileceği kanunlarımız tarafından belirtilmektedir. Gençlerimizi siyasi tercihlerini beğenmediği adayları bölgecilik yaparak oy vermeye zorlamayalım. Eş ve çocuklarımızı gerekirse adaylar konusunda bilgilendirerek, bireysel çıkarlardan önce 5 yıl boyunca size hizmet etmek isteyen adayın şehriniz için neler vaat ettiğini bir gözden geçirin. Adayın bölgesinden, partisinden, siyasi düşüncesinden önce; şehrinizi geliştirmek için yapacakları, ilimizin eksik konuları hakkında ki bilgisi, gelecek için planları, seçimden sonra sizlere vereceğini öngördüğünüz değer, sizlere sahip çıkması ve birlik içinde halktan kopmaması gibi niteliklere önem verilmesi gerekir.

 

Kırıkkaleli hemşerilerimin Belediye Başkanlarını seçtikten sonra en çok yakındıkları sıkıntıları seçimden sonra Adaylara ulaşamamak ve kendileri için verilmiş olan sözün tutulmamış olması olmuştur bu zamana kadar. Bende Kırıkkaleli Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı olarak 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde vatandaşlarımızı uyarma gereği duyuyorum. Yetki bizlerin elinde, seçmek veya seçmemek bir tercih meselesidir. Tercihinizi sizi her zaman bir hemşerisi bir misafiri gibi görecek ağırlayacak olan adaydan yana kullanın ki, 5 yıl boyunca günlerce onunla birlikte sokak sokak gezdiğiniz adaylar sizleri unutmasın.

 

Oylarınız bulunduğunuz ili, ilçeyi, kasabayı kalkındıracak olan adaya vermeniz kişisel çıkarınız de için son derece önemlidir. Böylece kalkınmış bir bölgeden yaşamak sizleri yücelteceği gibi sizlere iş sözü veren bazı çevrelere de ihtiyaç duymadan bir çok kişinin ekmeğini çıkartabileceği aşikardır.

 

 

Belediye Başkanı Adaylarına da yerel seçimlerde başarılar dilerken, halkın özgür iradesine saygılı olunması gerektiğini hatırlatma lüzumu hissediyorum. Bundan nice Beş yıllar öncesinde Kırıkkalelilerden oy isteyen adayın Kırıkkaleliyi tanımaması, kapısında bekletmesi sonucu yok olduğunu acı bir şekilde hepimiz görmüş bulunuyoruz. Hemşerilerimin tercih ettiği adayların nezaketi ve çalışmasının karşılığını 30 Mart sabahı hepimiz göreceğiz. Her 5 yılda bir görüşmek değil, yılın 365 günü sizi şehrimize hizmet ederken Kırıkkaleliler olarak sizleri görmek istiyoruz.

Bu haber 2241 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi