Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
E-fatura'dan 25 bin ağaç

E-fatura'dan 25 bin ağaç

Tarih 09 Mart 2009, 18:34 Editör PINAR YILMAZ

Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde dikilen ağaç sayısının 100 bini bulması hedefleniyor.

E-fatura’dan 25 bin ağaç 

Türk Telekom müşterilerinin e-fatura kullanımı ile yeşeren 'E-Fatura Ormanları' 20 ilde 25 bin ağaç sayısına ulaştı. Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde dikilen ağaç sayısının 100 bini bulması hedefleniyor.

 

TÜRKİYE'DE 100 BİN AĞAÇ DİKİLMESİNİ HEDEFLENİYOR.

 

Türk Telekom'un Tüm Türkiye'de hayata geçirdiği 'E-Fatura Ormanları' her geçen gün yeni bir ilde yeşeriyor. Kasım 2008'de başlayan çevre projesi kapsamında, 4 ay gibi kısa bir sürede 20 ilde dikimi tamamlanan ağaç sayısı 25 bine ulaştı. Türk Telekom, 'E-Fatura Ormanları' projesi ile çevre konusundaki farkındalığı artırmayı, Türkiye'de yeşil alanların ve ormanların korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Türk Telekom kağıt fatura yerine elektronik fatura kullanan müşterileri adına Türkiye'nin dört bir yanında ağaç dikerek 'E-Fatura Ormanları' oluşturuyor. Kurum, 'E-Fatura Ormanları' projesi ile tüm Türkiye'de 100 bin ağaç dikilmesini hedefleniyor.

 

KIRIKKALE’DEKİ DİKİMLER TAMAMLANDI

Proje kapsamında Adana, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Giresun, Karaman, Kırıkkale, Şanlıurfa, Tokat, Uşak ve Yozgat olmak üzere toplam 20 ildeki dikimler tamamlanmış bulunuyor. Türk Telekom müşterilerinin kağıt tasarrufu ve kesilen ağaç sayısını azaltan e-fatura kullanımları yeşeren 'E-fatura Ormanları'nın tüm Türkiye'ye yayılması hedefleniyor. Türk Telekom, Maliye Bakanlığı'ndan aldığı onayla 1 Şubat 2008 tarihinde elektronik fatura dönemini başlattı. www.turktelekom.com.tr adresinden veya 444 1 444 numaralı telefondan başvuru yaparak e-fatura'ya geçen müşterilerinin faturalarını e-mail ile gönderen Türk Telekom, kendi arşivi için düzenlediği nüshayı da elektronik ortamda saklayarak iki kat fazla kağıt tasarrufu sağlıyor. 2008 yılı sonu itibarıyla 900 bin Türk Telekom müşterisi e-fatura abonesi olarak hem tonlarca kağıt tasarrufu yapılmasına hem de çevrenin korunmasına katkı yapmış bulunuyor.

Bu haber 5180 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Teknoloji

Dr. Cebrail Taşkın'ın Büyük Başarısı

Dr. Cebrail Taşkın'ın Büyük Başarısı Aşağı Mahmutlar'lı hemşerimiz Dr. Cebrail Taşkın Ağ Teknolojileri ve Telekomünikasyon adında bir kitap yayınladı.

Dünya oynarken bizde yasaklandı.

Dünya oynarken bizde yasaklandı. Sosyal ağ Facebook'ta 53 milyon kişinin oynadığı Farmville uygulamasına yasak geldi.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi