Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yakamoz Kolej inde Diş Taraması

Yakamoz Kolej inde Diş Taraması

Tarih 20 Şubat 2013, 23:59 Editör PINAR YILMAZ

Özel Yakamoz Anadolu ilköğretim ve ortaokulu'nda Diş Taraması yapıldı.

Bahşılı Özel Yakamoz Anadolu ilköğretim ve ortaokulu'nda Diş Taraması yapıldı.

Kırıkkale Bahşılı ilçe'sinde eğitim öğretim veren, Özel Yakamoz Anadolu ilköğretim ve ortaokulu'nda Diş Taraması yapıldı.

 Özel Yakamoz Anadolu ilköğretim ve ortaokulu'nda Diş Taraması 19 mayıs üniversitesi diş hekimliği fakültesi öğrencisi Bahadır Turgut tarafından ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek üzere yapılan sağlık taramasında, öğrencilerden dişlerini her gün düzenli olarak fırçalamaları istendi. diş hekimliği fakültesi öğrencisi Bahadır Turgut tarafından ,çocukları bilgilendirmek amaçlı kısa bir video tanıtımı izletildi. Ağızlarda ve dişlerde yapısal ve işlevsel herhangi bir bozukluğun olmaması, ağız ve dişlerin görevini tam olarak yapabilmeleri durumu ağız ve diş sağlığının varlığını gösterirken ,cips, gazlı içecek ve şeker tükettikten sonra dişlerin fırçalanması gerektiği özellikle vurgulandı.

Okul kurucu Müdürü Büşra Usluadam ise,'' Okuldaki ağız taramasında Özel Yakamoz Anadolu ilköğretim ve ortaokulu öğrencilerimize ücretsiz diş macunu dağıtılırken, büyüklerden ve ailelerden bu konuda çocuklarına örnek olmaları istenmiştir.

Uzman diş hekimi olacak olan Bahadır Turgut'un yaptığı ilk muayeneleri ile çürük tespit edilen öğrencilerin durumları ,ailelerine diş formu ile bilgilendirildi.

 Veliler bu uygulamadan duydukları memnuniyetlerini güzel tepkilerle iletti. zaman zaman gerektiği durumlarda bu gibi sağlıklı taramalar yaptırarak öğrencilerimizi ve ailelerini bilgilendirmeye devam edeceğiz dedi.

 

 

Bu haber 3775 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi