Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Söyleyecek Birşeyleri Yok

Söyleyecek Birşeyleri Yok

Tarih 09 Mart 2009, 18:53 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale ve Bölge ilçe radyolarının ortak yayınında konuk olan Kırıkkale Belediye Başkanı ve Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Veli Korkmaz gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Korkmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi ile ilgili sorulan soru için "Kırıkkale tarihinde ender görülmüş mitinglerden biridir alanımız yollarla beraber 11.000 m² eminim daha büyük bir alan olsaydı daha kalabalık olurdu benim tahminim 20.000 civarında katılım olmuştur." dedi.

 

İddia Ediyorum

2004 yerel seçimleri öncesi 13 proje 150 trilyonluk yatırımdan bahsetmiştim bu rakamı 202 trilyon olarak gerçekleştirdik. Oransal olarak en fazla yatırım alan iliz bunuda iddia ediyorum. Çok fazla izin kullanmadım kullanamadım çünkü yoğun bir dönem geçirdik.

 

Asfalt Bedavaydı

Sadece Samsun Yolu Bulvarı için 11 trilyonluk yatırım yaptık. 2002 krizine kadar asfalt bedavaydı. Şimdi çok pahalı buna rağmen önceki belediye döneminde 197 km asfalt atılmış biz 518 km asfalt attık.

 

Karşıyaka, Bağlarbaşı, Sanayi, Gündoğdu, Etiler, Selim Özer mahallerinin bazı kısımlarında sorunlarımız var kabul ediyorum ancak 560 km kazdık 518 km'sini kapattık. O bölgelerimizin talihsizliği krizden ötürü ödeneklerin azalmasıdır. Diğer taraftan merkez bölgelerde doğalgaz çalışmalarında 250 konut doğalgaz talep ederken kenar semtlerde bu rakam 12-20 civarında yatırımların bir kısmınıda bu şekilde finanse ettiğimizde göz ardı edilmemelidir.

 

HATA YAPARIM AMA YANLIŞ YAPMAM

 

İnsanım hata yapabilirim ama bilerek bir yanlışı yapmam.

Terminalde yaşadım geçmişte problemler yaşayan bu girişimi yapan belediye başkanları oldu kesinlikle geri adım atmadım. Atmamda. Çünkü bu şehrin geleceğine doğru yatırımdır.Şehrin girişi çıkışı insanın elbisesi gibidir. Terminalde kimseyle mahkemelik olmadık kimsenin hakkı kalmadı bizde. Hemşehrilerme teşekkür ediyorum.

 

İŞÇİ MAAŞLARI

 

511 geçici işçiye kadro verdik ve şuan 700 kadromuz var. Devraldığımda personel sayısı 1600'dü şuan 1160 ve önemli kısmı emeklidir.

 

2004'de devir aldığımızda 2.5 trilyon personel maaş alacağı vardı şuan bundan daha aşağı maaş alacağı var.

 

NEDEN YATIRIM YOKTU

Sayın Başbakanımıza ilettik personel giderimiz %60 dedik yatırımlar neden aksadığını burdan anlıyoruz. Kayseri Belediyesi 1 Milyon nüfusa 525 çalışanı var personel gideri % 10 bizde şuan bu oran % 45 devir aldığımızda % 70'ti herkes yandaşını belediyeye sokmuştu.

 

Diğer taraftan 450 TL maaş alan personel artık 1300 TL alıyor. Maaşlar eksik veriliyor deniyor biz maaşı bazen 1300 yerine 900-1000 TL arası ödedik.

 

Emeklimiz emekli olduğu gün parasını aldı.

 

İşten Çıkarabilirdik

Borçlu belediyelere özel kanun çıktı fazla olan işçi çıkarılsın dendi biz bunu yapmadık 150 civarında işçiyi emekli ettik kanun bize bu hakkı kullan demişti.

 

Başbakanlık Personel İstedi 1 Kişi Gitmedi

 

Başbakanlık bizim fazla personelimizden 200'ünü istedi kimse gitmedi. Nasıl olsa 1300 TL'ye çıktı gittiğimizde 800-900 olacak dediler.

 

BUNLARIN YAPTIĞINI ÇOCUK YAPMAZ

 

Belediyeyi devir aldığımızda 170 trilyon borcumuz vardı devlet faizi sildi 110 trilyona düştü.

202 trilyon yatırım yaptık. Şuanda tüm resmi kurumlar da dahil 140 trilyon borç var ve 20-30 yıla yayılmış borçlar bunlar. Peki ben bu yatırımı nerden yaptım bunu neden görmüyolar. Bunu ilkokul çocuğu yapmaz. Tvlere çıkıp 300 trilyon borçtan bahsediyorlar.

 



SÖYLEYECEK BİR ŞEYLERİ YOK

 

Halkla içiçe olmadığınız yönünde şikayetler geliyor ?

-Ne güzel

Ne güzel dedim demekki halkımız bizi seviyor. Her cuma mutlaka bir mahalleye gittim. Şaşaalı siyaseti sevmem. Davulla zurnayla gitmesini bilirdim ama gitmem. Yapılan araştırmada isminin bilinirliğinde %92 ile 5'teyiz. Bizi herkes tanıyor.

 

Eksiğim vardır kabul ediyorum. Ama 10-15 tane kahvehane var bunlara uğramayacağım halkla iç içe olacağım söyleyecek bişey bulamayınca bu bahaneyi buluyolar 70 yıl belediyecilikteki faatliyetlere bakın birde son 5 yıla bakın.

 

Ciddi Proje Görmedim

Adayların projelerine baktım ancak ciddi proje göremedim projelerinin çoğu benim projelerimin türevidir.

 



Sosyal Alanda Devam Edeceğiz

Günlük 2500 ailenin hertürlü gıda ihtiyacını karşılıyor 9000 civarı ekmek dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyor. Çocukları sünnet ettiriyoruz. 5482 ailenin hemen hemen her tür ihtiyacını yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz şeffaf bir belediyeyiz. Konseylerimizde her tür siyasi görüşten ve her meslek grubundan kişiler mevcuttur.

Bu haber 2836 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi