Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Adaylar sandıklarından ilginç sonuçlar

Adaylar sandıklarından ilginç sonuçlar

Tarih 01 Nisan 2009, 15:16 Editör PINAR YILMAZ

Koçak Kendine Oy Veremedi

Koçak Kendine Oy Veremedi

Adaylar sandıklarından ilginç sonuçlar

29 Mart yerel seçimlerinde il merkezinde galip çıkan taraf AK Parti ile Veli Korkmaz olurken il merkezinde oy kullanan belediye başkan adaylarının oy kullandıkları sandıklardan ilginç sonuçlar çıktı. CHP Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak ikametgahı Ankara’nın Çankaya İlçesi  olduğu için kendisine oy veremezken, seçimi zorlayan Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz’ın sandığından 10 oy farkla Veli Korkmaz çıktı.

 

KENDİSİNE OY VEREMEYEN ADAY

Üzerinden iki gün geçmesine rağmen seçim hareketliliği yapılan itirazla devam ederken Kırıkkale Belediye Başkan Adaylarının sandıklarından ilginç sonuçlar ortaya çıktı. CHP Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak 29 Mart yerel seçimlerinde ikametgahı Ankara olduğu için Kırıkkale’de oy kullanamayarak  kendisine oy veremeyen belediye başkan adayı oldu. Diğer belediye başkan adaylarının oy kullandıkları sandıklarda ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 29 Mart yerel seçimlerinden birinci çıkarak tarih yazan ve ikinci kez belediye başkanlığını kazanan Veli Korkmaz’ın oy kullandığı 1279 numaralı sandıktan kendisine 98 oy çıkarken en yakın rakibi Mahir Yılmaz’a 60 oy çıktı. Korkmaz’ın oy kullandığı sandıktan 44 oy MHP’ye, 21 oy CHP’ye 29 oy ise Saadet Partisine çıktı.

 

YILMAZ’IN SANDIĞINDAN KORKMAZ ÇIKTI

29 Mart Yerel seçimlerinde yaklaşık 4 bin oyluk bir farkla ikinci sırada yer alan Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz’ın oy kullandığı 1271 numaralı sandıktan ise yine AK Parti Belediye Başkan Adayı Veli Korkmaz birinci çıktı. Yılmaz’ın oy kullandığı sandıktan kendisine 56 oy çıkarken, Veli Korkmaz’a 66 oy çıktı. Yılmaz’ın oy kullandığı sandıkta 47 oy MHP’ye, 24 oy CHP’ye, 16 oy Saadet Partisine çıktı. Seçimlerin üçüncü partisi olan MHP’nin Belediye Başkan Adayı İhsan Kayalak’ın oy kullandığı 1362 numaralı sandıktan 77 oy kendisine çıkarken, Mahir Yılmaz’a 71 oy çıktı. Kayalak’ın oy kullandığı sandıktan 28 oy CHP’ye, 11 oy Saadet Partisine, 58 oy ise AK Partiye çıktı.

 

ALBAYRAK FARK YEDİ

Seçimlerde şok bir yenilgi alan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak’ın oy kullandığı 1259 numaralı sandıkta ise Albayrak aldığı 41 oyla üçüncü oldu. Albayrak’ın sandığından 89 oy Veli Korkmaz’a çıkarken, 77 oy Mahir Yılmaz’a çıktı. Aynı sandıktan 12 oy CHP’ye, 24 oy ise MHP’ye çıkmış oldu. 29 Mart yerel seçimlerinden birinci parti olarak çıkan ve tarih yazmayı başaran Veli Korkmaz ile seçimlerin üçüncü partisi olan MHP’nin Belediye Başkan Adayı İhsan Kayalak’ın sandıklarından kendileri birinci çıkarken, Zirvenin en yakın takipçisi Mahir Yılmaz ve Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak’n oy kullandıkları sandıklardan Veli Korkmaz birinci çıktı. 

 

Bu haber 2366 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet Şehit Cenazesinde Ne Millet Vardı Ne De Devlet

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak

Türkeş'in bugün Ölümünün 13. Yılında Anılacak Türkiye'de Yurt dışındaki bütün sevenleri çeşitli etkinliklerle bugün Bilge lideri anacaklar.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi