Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yahşihan da A dan Z ye kadın sağlığı  semineri

Yahşihan da A dan Z ye kadın sağlığı semineri

Tarih 19 Aralık 2013, 00:53 Editör PINAR YILMAZ

Yahşihan da A dan Z ye kadın sağlığı semineri düzenlendi

 Yahşihan’da “A’dan Z’ye kadın sağlığı” semineri düzenlendi.

Yahşihan Kaymakamlığı organizesinde, Ankara Kadın Sağlığı Derneği tarafından "A’dan Z’ye Kadın Sağlığı" semineri Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon’da düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre,Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salonda düzenlenen "A’dan Z’ye Kadın Sağlığı"  konulu seminere Yahşihanlı kadınların yanı sıra Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan bayan personelde katıldı.

Ankara Kadın Sağlığı Derneği gönüllü hekim Dr. Buğra Adil Buyrukçu’ nun Slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda; rahim rahatsızlıkları, çocuk sahibi olamama nedeni, doğum kontrol yöntemleri, kistler ile urlar, menopoz dönemi ve meme kanseri konularında bilgiler verdi.

Dr. BUYRUKCU, özellikle hekime muayene ve ilaç yerine başkalarının tavsiye ettiği kulaktan dolma bilgilere veya bitkisel tedavilere yönelmenin çok riskli olduğunu dikkat çekti.
Kadınların özellikle meme kanserini erken teşhis etmeleri için mutlaka kendilerini elle muayene yapmaları gerektiğini yöntemleriyle ifade eden Dr. Buyrukçu, KETEM’lerde 40 yaşın üstündeki kadınlara ücretsiz muayene yapıldığını belirtti.

  Daha önce hiç smear testi (CVS) yaptırmamış bir kadında rahim ağzı kanserine yakalanmak riski ise yüzde 1’dir. Eğer acilen gerekli önlemler alınmazsa tahminen önümüzdeki 10 yılda, bu kanserden ölümlerin yüzde 25 oranında artacağı tahmin edilmektedir. Hâlbuki erken tanı konulduğunda tedavisi mümkün olan rahim ağzı kanseri ihmaller nedeniyle tehlikeli seviyeye çıkmaktadır. Bizim tavsiyemiz; her bayan mutlaka en geç 21 yaşından itibaren yılda bir kez smear testi yaptırmaya başlamalıdır” açıklamalarını yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 1993 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi