Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Ahmet Sungur dan Yahşihan ın Gelişen Yüzü

Ahmet Sungur dan Yahşihan ın Gelişen Yüzü

Tarih 24 Aralık 2013, 09:08 Editör PINAR YILMAZ

Yahşihan ın Gelişen Yüzü’nü Sungur anlattı.

Yahşihan ın Gelişen Yüzü’nü Sungur anlattı.
şirin ilçe Yahşihan, yapılan çalışmalarla Her geçen gün büyüme potansiyelini elinden düşürmeden 2014 yılında da bu başarı grafiğini yükselteceğine inanan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un 2009 yılında görevi devralmasıyla başlayan yükseliş trendi ilçeye yapılan yatırımlarla destekleniyor.
Önceki dönemlere göre 3-4 kat fazla yatırım alan ve güzelleşen Yahşihan, Başkan Sungur ile bir dönem daha büyümek ve gelişme istiyor.
• 4 yıllık görev süresini açıklayan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, ilçeye yapılmayanları yapmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyorum diyerek devam etti. Sungur,Yahşihan halkı ile sıcak ilişkilerini devam ettirirken özellikle TOKİ ve özel müteahhitlerin yaptığı çok katlı binalardan dolayı Yahşihan’a taşınan vatandaşlarımıza yakın ilgi gösteriyoruz.
• YOLLARI YENİLEDİK Yahşihan Belediye Başkanı Sungur, ikinci döneminde Yahşihan’ın gelişmişlik trendinin zirveye ulaşacağını vurguladı. Kendisinden önceki dönemde Yahşihan’ın kayıplarla dolu, eksikliklerle dolu olduğunun altını çizen Sungur, yeni dönem ile birlikte ilçede atılım olduğunu, yatırımlar ve hizmetlerde önceki dönemlere göre 2 -3 kat arttırıldığını aktardı. 2009 seçimlerinin ardından gelişmişlik göstergesi olan yol ve kaldırımlar ile işe başladıklarını açıklayan Sungur, 35 bin metre kare olan kilit parke ve bordur hizmetinin 700 metre kareyi bulduğunu ve ilçe tarihinde ilk defa böyle bir yatırım yapıldığını anlattı. Sungur “5 yıl içerisinde. Beş bin metre kare olan yeşil alanı biz 80 bin metre kareye çıkardık. Önemli ölçüde ağaç diktik 20 bin civarında ağaç dikimi yaptık. Araç filomuza önemli ölçüde katkı sağladık yaklaşık 32 tane araç aldık. Bunların içerinde cenaze aracı, yol süpürme aracı, çöp aracı, kepçe, kamyon, su arıza, ilaçlama araçları da var. Vidanjörümüz yoktu onu aldık. Bir tane itfaiye arabası aldık.
Toplamda 15 Milyon lira civarında yatırımımız oldu” “Bizim 8 Trilyon civarında borcumuz vardı o borcun yaklaşık 4 Trilyon lirasını ödedik. Bizim geldiğimiz süreçte makine kimyaya 450 bin lira borcumuz vardı onu ödedik. 2004 ve 2009 yılları arasında işçilerin aidatları yatmamıştı sendikalara olan 90 milyar borcumuz vardı onu ödedik. Sular birliğine 486 Milyar borcumuz vardı onu ödedik. Şuan sular birliğinden aylık ne kadar su alırsak o kadar ödüyoruz. Bir taraftan borcumuzu siliyoruz bir taraftan yatırım yapıyoruz. Bunun akabinde yeniden borçlanmamız gereken yerler oluyor oralara borçlanma yapıyoruz. Şuanda 2 milyon civarında yeniden bir borçlanma yaptık ortalama 5 buçuk 6 milyon civarında borcumuz var” “Sanayinin içerisinde bir türbemiz vardı kimsenin bilmediği en son oranın dizaynını yaptık havanın düzelmesini bekliyoruz onun arka tarafına bir şadırvan yaptıracağız. Şuan da eksiklerimizin olduğu yerlerden bir tanesi Sanayimiz kaldı.
Sanayinin asfaltı 2007 – 2008 yılında Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılmış ama yarım olan yerler var o yarım olan yerleri de önümüzdeki süreç içerisinde yaptıracağız yaptıramazsak kilit parke yaptıracağız. Bizim Yahşihan’ın en büyük sorunlarından birisi alt yapı sorunu çünkü şehir her geçen gün büyüyor sağ olsunlar bizden önceki ağabeylerimiz belediye başkanlarımız birçok çalışmalar yapmışlar ama yeterli olmamış o zaman ki şehir standartlarına göre hazırlanmış alt yapı ama şehir hızlı bir şekilde büyüdüğü için yeterli olmamış. Onun haricinde bir cami projemiz var Yahşihan içinde yapmayı düşündüğümüz bin 200 kişilik bir cami düşünüyoruz. 500 kişi avlu kapasiteli. Bununla birlikte Pazar yeri çalışmamız olacak çünkü biz 2009’da söz vermiştik vatandaşımıza. Pazar yerlerini vatandaşımızın istediği yere yapacağız. Adaylığımız netleştikten sonra kamuoyu çalışması yapacağız vatandaşın isteğine göre belediyenin taleplerine göre projelerimizi ona göre hazırlayacağız” “Hemen hemen her mahalleye halı saha yapacağız bakanlıkta uygun görürse ilçe merkezine kültür merkezi açmak istiyoruz. Bizim amacımız bu kültür merkezlerinin içinde konferans salonumuz olsun istiyoruz.
Üniversite bizim ilçe sınırlarımız içerisinde olduğu için öğrenci arkadaşlarımızın bizden salon talepleri oluyor. Şuanda makamın altını toplantı ve nikâh salonu olarak düzenledik yaklaşık 100 kişi alıyor ama buda yeterli bir sayı olmuyor. İlçe içerisinde etkinliklerimiz oluyor kapalı salona ihtiyacımız oluyor kapalı salonu bulma şansımız yok mecburen etrafımızdaki düğün salonlarına gidiyoruz. Bizim burada bina eksikliği var. Biz artık müteahhitlerin Yahşihan’a da gelmesini bekliyoruz” “Kasamızda para bulundurma şansımız yok. Bizim bütçemizin önemli bir kısmı işçilere gidiyor. Bence belediye başkan adayı olmak isteyen ya da ilgilenen herkes öncelikle bütçeyi bilmek zorundadır. 2004 yılından beri işçi alacaklarını alamayan arkadaşlarımız vardı emekli olmuşlar herkesin parasını ödedik.
2004 ve 2009 yılları arasında sendikaya aidatlar ödenmemiş paramız vardı onu ödedik. Baktık kasada biraz para birikti 486 bin lira sular birliğine borcumuz var dedik ki bunu taksitlendirelim bizim aylık elimizde şu kadar para kalıyor oraya ödeyelim dedik. Hangi mahalleye ne yatırım yapacaksak önceden projesini yapacağız” “Biz burada en çok inşaat sektörünü destekliyoruz. Bizden önceki müteahhitler buraya korkarak geliyordu ama şimdi Ankara’dan bile geliyorlar. İnşaat harçları belediyeyi ayakta tutuyor.
4 bin 500 civarında su abonemiz var. Yenişehir’e bir halı saha yapılacak cadde ve sokakların ışıklandırılması var. Yenişehir hızlı büyüyor ama bunu Hacı Bey TOKİ tarafına dağılması gerekiyor. Yenişehir ve TOKİ arasına imar planı yapılarak değerlendirilecek. Yeşil vadi TOKİ’ye çok güzel bir park alanı yaptık orada bir dere vardı orayı ıslah ettik ağaçlandırmasını ışıklandırmasını yaptık çok güzel bir yer oldu toplamda 11 tane parkımız var. Şuanda yeni bir TOKİ projesi yok yaparsa da yeri var zaten. Yahşihan sakin rahat bir yer. Vatandaş seçimden seçime değil sürekli onların yanında yer almamızı istiyor” dedi.(KaleHBR-H.Ş)

Bu haber 3055 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi