Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Delice de Çiftçilere Asma Fidanı

Delice de Çiftçilere Asma Fidanı

Tarih 25 Aralık 2013, 01:45 Editör PINAR YILMAZ

Delice de Çiftçilere Aşılı Asma Fidanı Dağıtıldı

Delice’de Çiftçilere Aşılı Asma Fidanı Dağıtıldı

İl Müdürlüğü tarafından İlimizde Bağcılığı Geliştirme Projesi Kapsamında Delice İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde 10 bin adet bağ çubuğu dağıtımı gerçekleştirildi.  Törene Kırıkkale Vali Ali KOLAT, Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici, Kurum Müdürleri,  Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, Birlik ve Kooperatif Başkanları ile çiftçiler katıldı.

Delice Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici konuşmasında; İlçede Bağcılığa ciddi bir yönelim olduğunu söyleyerek bağcılıkla ilgili desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

İl Müdürü Recep Kırbaş yaptığı konuşmada; İlimiz 306.506 hektar araziye sahip olup bunun ancak 505 ha meyve 1302 ha bağ alanıdır. Bu tarımsal veriler içinde Delice İlçemizin ÇKS ye kayıtlı çiftçi sayısı 4430 kişi, tarım alanı 37.280 hektar olup bunun 737 hektarı bağ alanıdır. Delice İlçemizde geçmişten süregelen bağcılık kültürünün varlığından dolayı bu ilçemizde bağcılık projeleri uygulamaktayız. Dedi.

Üreticilere dağıtılan bağ çubukları ile ilgili bir konuşma yapan Kırıkkale Valimiz Ali Kolat; ilçede bulunan bağ alanlarının genişletilmesi ve eski sistem bağcılığın bırakılarak yeni sistem bağcılığın teşvik edilmesini ama bununla birlikte Hasandede beyazı gibi yerel çeşitlerinde korunması gerektiğini söyleyerek bu projelerle çiftçilerimizin gelirlerinin artacağını dolayısıyla  Delice İlçemiz ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

            Delice İlçemizde 2012 yılında 12.160 adet 2013 yılında ise 11,700 adet bağ çubuğu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bağ çubuklarının çeşit olarak dağılımı ise 1300 adet Victoria, 800 adet cardinal, 7900 adet alphonse çeşidi olmak üzere toplam 10 bin adet bağ çubuğu 39 çiftçiye dağıtımı yapılmıştır. Bahçeler 2 dekar ile 5 da olacak şekilde 73 da bağ alanı oluşturulmuştur. 2012-2013 yıllarında il genelinde toplamda 33,700 bağ çubuğu 4780 adet elma fidanı, 1250 adet armut, 980 adet kiraz, 4900 adet ceviz, fidanı dağıtımı genel bütçe ve İl Özel idare bütçesi kaynaklarından yararlanılarak dağıtımı gerçekleşmiştir.

 

                                                                                                                         Recep KIRBAŞ

                                                                                                                             İl Müdürü

 

Bu haber 3987 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Delice

Çongar Köyünde Pilav Şenliği

Çongar Köyünde Pilav Şenliği Çongar Köyünde Pilav Şenliği

Delice de Bilinçli Gübre Kullanımı Konulu Toplantı

Delice de  Bilinçli Gübre Kullanımı  Konulu Toplantı Delice de Bilinçli Gübre Kullanımı Konulu Toplantı Düzenlendi.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi