Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DELİCE de TAR-GEL PERSONELLERİNE SAHADA EĞİTİM

DELİCE de TAR-GEL PERSONELLERİNE SAHADA EĞİTİM

Tarih 14 Şubat 2013, 11:07 Editör PINAR YILMAZ

DELİCE de TAR-GEL PERSONELLERİ SAHADA EĞİTİM VERDİ

DELİCE de TAR-GEL PERSONELLERİ SAHADA EĞİTİM VERDİ

 

 

Delice İlçesinde Tar-Gel Projesi kapsamında çalışan Ziraat Mühendisleri hava durumunu ve bitkilerin vegetatif gelişmelerini takip ederek sorumluluk alanlarındaki köylerde üreticileri özellikle gübreleme konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirme çalışmaları Tar-Gel projesi kapsamında görev yapan Çiğdem ARALIOĞLU, Derya DURSUN, Emine Nazan ERYİĞİT, Engin ERÇETİN, Ercihan ÖZÇELİK, Ersan TÜRKOĞLU, Hamza EDİZ, Osman BEZENG ve Şenol ERKOL tarafından yapıldı.

 

Öncelikli olarak sınırlı tarım arazilerinden en verimli şekilde faydalanmak için toprak analizi yaptırmanın gereğini vurgulayan Ziraat Mühendisleri toprak analizine bağlı olarak da Gübrelemenin Önemini çiftçilerine anlattı.

 

Ziraat Mühendisleri köylerinde yaptıkları eğitim çalışmalarıyla önceki yıllarda üst gübrenin tamamını tek seferde atan çiftçilere, üst gübrenin ürünün gelişimine bağlı olarak doğru zamanda ve iki seferde atılmasının ürün kalitesini ve verimini artıracağını üreticilere anlattılar. Bunun yanı sıra üreticilere diğer konularda da bilgiler verildi. Ve ayrıca ;

 

 

Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen Eğitim Yayım ve bilgilendirme çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla yapılan bu yıl 10. su düzenlenecek olan “ Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasında Delice İlçesini temsil edecek yarışmacının belirlenmesi amacıyla; Delice Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde eleme yarışması yapılmıştır.

Yarışmaya ilçe merkezinden 2 çiftçi bayan katılmış, Ev Ekonomisi, Tarımsal Konular ve Hayvancılık konularından oluşan 15 soru sorulmuştur. Yarışma sonunda Hülya ÇAYLAK 14 Soruya doğru cevap vererek 1. Olmuş ve 14.03.2013 tarihinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılacak olan ‘ Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje’ yarışmasında merkez köylerini temsilen katılmaya hak kazanmıştır.

 

 

 

 

Bu haber 3886 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Delice

Çongar Köyünde Pilav Şenliği

Çongar Köyünde Pilav Şenliği Çongar Köyünde Pilav Şenliği

Delice de Bilinçli Gübre Kullanımı Konulu Toplantı

Delice de  Bilinçli Gübre Kullanımı  Konulu Toplantı Delice de Bilinçli Gübre Kullanımı Konulu Toplantı Düzenlendi.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi