Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Irmak Köyü Sılayı Rahim Kültür ve Yaz Şöleni

Irmak Köyü Sılayı Rahim Kültür ve Yaz Şöleni

Tarih 01 Haziran 2015, 01:56 Editör PINAR YILMAZ

1. Irmak Köyü Sılayı Rahim Kültür ve Yaz Şöleni yapıldı

1. Irmak Köyü Sılayı Rahim Kültür ve Yaz Şöleni

 

31. Mayıs 2015 Pazar günü Kırıkkale’nin Irmak Köyünde  “I. Irmak Köyü Sılayı Rahim Kültür ve Yaz Şöleni” düzenlendi. Yahşihan İlçesi Kasaba ve Köyleri Kültür Derneği, Irmak Muhtarlığı ile Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonunun Kırıkkale Şubesi ile Kırıkkale Müzisyenler Derneğinin katkılarıyla bu festivalin ilki gerçekleştirildi. Ayrıca festivale Yahşihan Belediyesi, Bahşili Belediyesi, Elmadağ Belediyesi de destek verdi.

Kırıkkale den gelen Saadet,MHP ve AK Parti millet vekili adaylarının şenlik alanına uğrayarak Halka kendilerini tanıtıp sözlü olmasada görsel olarak oylarına talip olduklarını gösterdiler.

Kırıkkale Mv,OğuzKağan Köksal ise kendine takdim edilen mikrofona şunları söyledi.Değerli Irmak lılar sizi zaten biliyoruz,sılayı rahim programı ile uzaklardaki hemşerilerinizi,Akrabalarınızı davet ederek hasret giderdiniz.Görüyorumki hanımlarımızın ilgisi daha büyük,bizim Ak Partideki hanımlarımızın faaliyetleri ve oy oranlarıda çok büyük,biz onun için hanımlara çok önem veriyoruz.Hizmetlerden bahsedildi,doğru Kırıkkale de Sağlık alanında,Yollar alanında ,diğer hizmetlerde ilimiz nasibini almada başı çekti.Bir keredaha gelmemiz durumunda hizmetler daha gelecek,tabiî ki bunların başında Kırıkkale Irmak ta nasibini alacak,başı çekecek.Muhtarınız çok çalışkan bizden her tutuğunu koparıyor kendisine bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz.Gelecekseneki şenliğinizde inşallah nasip olursa bizimde desteğimizle dahada geniş çaplı olur.

Yahşihan Belediye başkanı Ahmet Sungur da yaptığı selamlama konuşmasında ,her zaman bu gibi faliyetlerde destelemeye devam edeceğiz.önümüzdeki programlarda inşallah latılımın dahada fazla olacağına inanıyorum.dedi.

Irmak Köyü muhtarıda selamlama konuşması yaparak destek verenlere teşekkür etti.

Irmak köy meydanında yapılan programda arasıra yağmur yağsada halk alanı terk etmedi,kıl çadırların altına girerek programı takip ettiler.

Programda ayrıca Erdal geyik ilginç elbisesi ile çocuklarla çeşitli oyunlar sergiledi.

Programda ayrıca Kırıkkale MÜYADER Derneği Katkıları İle Kırıkkale,Yahşihan ve Irmak köyünden mahalli sanatçılar sahne alarak müthiş bir eğlence ile konser verdiler.

Programa katılan ,AK Parti mv.adayları,CHP mv.adayları,Saadet partisi mv.adayları,Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,Bahşılı Belediye başkanı İbrahim Uyar,Şoförler odası başkanı,MÜYADER başkanı,Gazeteciler cemiye başkanı Cengiz Selci,Müstaki Gazeteciler cemiyet başkanı Ramazan Çetin,civardan gelen kalabalık bir halk eşleriyle katıldı.

Sahne alan sanatçılat,Dadaş Mehmet,Emrah Türkyılmaz,Ramazan Sarıyer,Seçkin Çiçek,Kadir Toprak gibi farklı sanatçılar katıldı.

            Yahşihan İlçesi Kasaba ve Köyleri Kültür Derneği Başkanı ve Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya Festival için basın mensuplarına şu bilgileri verdi. “ Irmak köyümüzde gerçekleştirdiğimiz bu festival ile Kırıkkale ilimizde insanlarımızı bir araya getirmek istedik. Festivale gerek Kırıkkale ilçeleri ve köyleriyle Ankara başta olmak üzere birçok insanımızın katılımını sağladık. Bu festivale bütün siyasi partilerin milletvekili adayları, Yahşihan ve Bahşili Belediye başkanları, Kırıkkale eski Belediye Başkanı Cemalettin Akdoğan katıldılar.  Araştırmacı –Yazar Selçuk Silsüpür, Kırıkkale Şoförler Odası Başkanı Cemil Bora, Ankara Kırıkkaleli Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya gibi birçok sivil toplum kuruluşları da festivalimize renk kattılar. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum “ dedi.

Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür, “Bilinmeyen Türk Tarihi ve Kültürü” adlı yeni kitabını festivale katılan okurları için imzaladı. Silsüpür, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi.” Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz bu festival Kırıkkale’mizin insanlarını bir araya getirdi. Festival geçmişten günümüze Oğuz (Türkmen-Yörük) tarih ve kültürümüze büyük katkı sağladı. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceği yoktur. Emeği geçen herkesi kutluyorum “ dedi.

            Irmak Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen festivale her yaş ve cinsiyetten yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Festivale katılanlara Yörük çadırında, ayran ve gözleme ikramı yapıldı. Kırıkkale Müzisyenler Derneği Başkanı Adnan Saçal’ın desteği ile kurulan orkestra mahalli sanatçılar ile festivale katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti çektiler.

 

 

 

 

Bu haber 3434 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi