Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kadınlar Eylem Yaptı

Kadınlar Eylem Yaptı

Tarih 21 Şubat 2010, 10:57 Editör PINAR YILMAZ

Kadınlar Eylem Yaptı

Kırıkkale'ye bağlı Keskin ilçesinde, 11 aydır eşlerinin maaş alamadığını iddia eden kadınlar eylem yaptı.

Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı ile makamında görüşen bayanlar, eşlerinin mağdurluğunu giderilene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Çocuklarıyla birlikte eyleme katılan 11 kişilik grup, geçimsizlik yüzünden eşlerin birbirleriyle ayrılmaya başladığını söyledi.
Eylemi yaparken kesinlikle bir siyasi hedef gütmediklerini açıklayan Canan Cönger, "Eşlerimiz 11 aydır maaş alamıyor. Ocaklarımız tütmez oldu. Kazanlar kaynamıyor. Elektriğimiz kesildi. Aileler birbirleriyle kopma noktasına geldi. Bazı aileler boşandılar. Sabah kalkınca çocuklarımıza ne yedireceğimizi bilemiyoruz. Çocuklarımıza okula giderken haçlık dahi veremiyoruz. Bankalardan dolayı 80 arkadaşımızın evine haciz geldi." dedi.
Belediye Başkanı Bayram Sakallı'nın kendilerini dinlemediğini iddia eden Tülay Ablar da, "Yanına gittiğimize maaş sorunu benim değil diyerek geri çeviriyor. Evimizde ne yiyecek neden içecek bir şey kalmadı. Milletvekillerimize sesleniyoruz. Allah (C.C) rızası için buna bir el atın bizim dayanacak gücümüz kalmadı." şeklinde konuştu.
Belediye bünyesinde 180 yakın çalışanı olduğunu açıklayan Başkanı Bayram Sakallı ise gelen paranın yetmediğini belirterek, "Şehrin suyu kesilmesin diye gelen paranın çoğunluğunu elektriğe yatırıyoruz. Kalan parayı ise aylık 200 ile 300 lira arasında banka aracılığı ile işçilere ve memurlara maaş olarak veriyoruz. İşçilerimiz kredi borcu yüzünden bank gelen paralara el koyuyor." diye konuştu.
Önümüzdeki aylarda maaşların tamamını ödemeyi hesapladıklarını belirten Başkan Sakallı, "Ben de çalışanlarımım mağdur olmasını istemem. Fakat imkanlar kısıtlı. Şu anda ancak bu kadar yapabiliyorum." ifadesini kullandı.

Bu haber 3979 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Keskin

Rahmi Pehlivanlı Konağı artık sanat evine dönmeye başlasın

Rahmi Pehlivanlı Konağı artık sanat evine dönmeye başlasın Rahmi Pehlivanlı Konağı artık sanat evine dönmeye başlasın

Duran Taşan dan Neşet Ertaş anısına albüm

Duran Taşan dan Neşet Ertaş anısına albüm Duran Taşan dan Neşet Ertaş anısına albüm
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi