Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Tarih 01 Nisan 2009, 15:26 Editör PINAR YILMAZ

Kütüphaneler devletin devamını sağlar

Kütüphaneler devletin devamını sağlar

Her yıl Mart Ayı’nın son haftasında kutlanan Kütüphaneler Haftası bu yılda yerel seçimler sonrası Kültür Merkezinde yapılan etkinlikle kutlandı. Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, “Kütüphaneler bir toplumun ve o toplumun oluşturduğu devletin, siyasal, kültürel ve ekonomik devamlılığını sağlar.” dedi.

 

YOĞUN KATILIM

Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kütüphaneler Haftası kutlama etkinliğine Vali Mustafa Bahrettin Demirer, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Gençlik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydır, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, “Kütüphaneler bir toplumun ve o toplumun oluşturduğu devletin, siyasal, kültürel ve ekonomik devamlılığını sağlar. Kütüphaneler bir egemenlik unsurudur” dedi.  

 

153 BİN 882 KİŞİ KÜTÜPHANEDEN YARARLANDI

Atay, “Çok amaçlı salon, görme özürlüler okuma salonu, Şeref Eryılmaz Okul Öncesi ve Çocuk Bölümü, Süreli Yayın, 26 bilgisayarlı internet erişim merkezi, ödünç verme bölümü, yetişkinler okuma salonu olmak üzere 7 ayrı salonda 3 kat üzerinde hizmet vermekteyiz. 2008 yılındaki kitap sayımız 32 bin 295, kütüphaneden yararlanan kullanıcı sayısı 153 bin 882, ödünç verilen kitap sayısı 44 bin 276, bu yıl sağlanan kitap sayısı 1200. 2008 yılında okuyucuyla yazarları buluşturmak amacıyla söyleyişiler, satranç turnuvası, çizgi film gösterimi masal okuma saati, okullarımızla kitap okuma saati, kütüphane oryantasyonu gibi yapılan etkinlikleri 4 bin 652 kişi izlemiştir” ifadelerini kullandı.

 

KÜTÜPHANE PENCERESİNDEN DÜNYAYI SEYRETMEK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ise, “Kütüphane Haftası Milli Kültür Mirasımızı yaşatıp nesilden nesile aktarmak kültürel değerleri toplumun yararına sunmak, kitabı ve kütüphaneleri sevdirmek, alışkanlığı ile beraber kütüphanelerimizi ve sunmuş olduğu hizmetleri halkımıza tanıtmak amacıyla her yıl etkin bir şekilde kutlanmaktadır. Müdürlük olarak amacımız kütüphanelerimizi araç gereç yönünden takviye etmek, halkımızı modern teknolojiyle tanıştırmak, kaynaştırmak, kütüphane penceresinden dünyayı seyredebilir bir hale getirmektir” yeklinde konuştu.

 

SERGİ AÇILDI

Yapılan konuşmaların ardından, kutlama programında öğrencilerin şiir dinletileri yer aldı. Kütüphaneler Haftası konulu şiir, resim ve makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ise katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Son olarak kutlama etkinlikleri kapmasında hazırlanan sergi açıldı.  

Bu haber 2590 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi