Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Tarih 19 Ocak 2015, 00:39 Editör PINAR YILMAZ

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

Kızılırmak Anaokulundan ‘geleceğe enerjin kalsın ‘ isimli bir sergi düzenlendi.

 

‘Enerji tasarrufu Anaokulunda Başlar’ sloganı ile başlayan sergi ye olağan üstü ilgi gösterildi.

 

Enerjini boşa harcama’ diyen öğrencilerin Dünya ya bir söyleyecekleri vardı,oda ‘Geleceğe Enerjin Kalsın’ sözü idi.

Okulun koridorunda düzenlenen sergiye,İl genel meclis üyeleri, Murat Çaykara,Habip Altıntop, Hasan Keskin, Kırıkkale İl Milli  Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Kapucu ile Muhammet Bahadır Dülger , Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin , Yeni Mahalle Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Hatice Özdemir, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Müdürü Elif Tolun  ve  bağımsız anaokulu müdürleri  katıldı.

 

Kızılırmak okulu  öğrencilerin düzenlediği sergi, çocuklarının  özgün sanat etkinliği çalışmalarından  ve aileleriyle birlikte oluşturdukları  çalışmalarından oluştuğu iletildi.

Kızılırmak Anaokulunun  yaklaşık 3 haftadır çocuklara enerji tasarrufu ile ilgili  farkındalık oluşturmak için bir proje  çalışması başlattığı Projenin amacı ;

‘’Yaşadığımız dünyada  bulunan kaynaklar  sınırsız değildir .Hepsinin bir limiti vardır  ve bu kaynakları  gereksiz yere kullanmak gelecekte yaşamımızı olumsuz etkileyecektir bilincini oluşturmak ,enerji kaynaklarının neler olduğunu , sadece elektrik ve suyun enerji olmadığını doğal bir çok enerji kaynağının var olduğunu  çocuklara fark ettirmek’’

 

 

  Enerjinin  gereği kadar ve bilinçli  olarak kullanılmasını  sağlamak için   Kızılırmak Anaokulu  ‘’Enerji tasarrufu anaokulunda başlar’’ dedi.

Bu sebeple öğrencileri ve aileleri  ‘’Enerjini boşa harcama ‘’ demek  için ‘’Geleceğe  enerjin kalsın ‘’ sergisini hazırladı. Proje  uygulanırken , çocuklara enerji tasarrufu konusunda farkındalık kazandırmak  için sınıf  etkinliklerinde  konu ile ilgili hikayeler anlatıldı , şarkılar  söylendi.Enerji tasarrufu temalı sanat etkinliklerinde çocuklar boyama çalışmaları, kağıt kesme – yapıştırma  çalışmaları, kağıt yuvarlama   çalışmaları , artık materyal çalışmaları ,oyun hamuru çalışmaları ile ilgili özgün ürünlerle görücüye çıktı.

 Sınıflar arasında enerji tasarrufu konuları paylaşıldı. Sınıflarda  zaman tasarrufu, elektrik tasarrufu, su tasarrufu, para tasarrufu, eski ve artık malzemeleri değerlendirme temalarında  ailelerden çocuklarıyla bir ürün oluşturmaları istendi. Ailelere bu konuda  çocuklarına rehberlik etmeleri sağlandı. Aileler hem çocuklarıyla kaliteli ve güzel zaman geçirdiler , hem de çocukları ile beraber  projelerini beraber oluşturdular .Oluşturulan ürünler   hazırlanırken  çok farklı malzemeler kullanıldı.Değişik boyutlarda ürünler ortaya çıktı.

Kızılırmak Anaokulu müdürü Şengül Doğan ise sergi için harcana emeği şöyle anlattı.

Doğan‘’Enerji tasarrufu  konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirebilmek için  böyle bir proje hazırladık ,Projeye çocuklarımız ve aileleri çok emek verdiler . Çocuklarımız enerjinin üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar ne aşamalarda geçtiğini bire bir uygulayarak gördüler ve enerji tasarrufunun ne kadar  önemli olduğunu  kavradılar ve bilinçlendiler’’

 

Diyerek devam etti, ‘’ Enerji üretiminde alışkanlıklarımızda  yapacağımız doğa dostu seçimlerin , tüketim aşmasında  yapacağımız  enerji verimliliği uygulamaları  dünyadaki yaşam kalitemizi arttırmaktadır çocuklarımızın bu duruma dikkatlerini çekmek istedik.Ailelerimiz projemize emeklerini ve zamanlarını  verdiler ve bizi çok güzel desteklediler .

Tüm Ailelere çok teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

 

Sergi, protokol üyelerinin ve Ailelerin çok güzel tepkileri ile karşılanırken, Haklı olarak unutulmayacak bir sosyal etkinliğe imza atan idareci ve öğretmenlerin objektiflere verdiği poz ile son buldu.

Haberci71 editörü olarak okulun bir ilke ve başarıya imza attığına inanıyor ve tüm kadroyu veliler dahil tebrik ediyor,bu tür sosyal etkinliklerinizde her zaman destekciniz olacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Bu haber 6542 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

Kale ilköğretim'den Kırıkkale üniversite'sine ziyaret

Kale ilköğretim'den Kırıkkale üniversite'sine  ziyaret ilköğretim okulundan kardeş kurum olarak Kırıkkale üniversite'sine ziyaret
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi