Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Liyakatsız Bir Yönetim Başarısız Sonuç Getirdi

Liyakatsız Bir Yönetim Başarısız Sonuç Getirdi

Tarih 13 Haziran 2010, 12:20 Editör PINAR YILMAZ

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi A.Yücel KARABACAK eğitim durumu hakkında açıklamalarında sert konuştu.

Liyakatsız Bir Yönetim Başarısız Sonuç Getirdi

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A.Yücel KARABACAK Kırıkkale'deki eğitim durumu hakkında bir açıklamada bulundu."Yıllardır ülkemizin en büyük sorunlarından biri adil bir yönetim anlayışının sergilenmemesidir. Mevcut yönetim zihniyetine karşı bu anlamda yıllardır mücadele edip haksızlıkların karşısında durduk. Merkezde yönetilen bu adaletsiz, haksız uygulamaların örneklerini Kırıkkale ‘de de yaşıyoruz. Asaleten yürütülmesi gereken görevler maalesef eğitimi etkileyip etkilemediğine bakılmaksızın vekâletle yürütülmektedir.

         Bugün Kırıkkale’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde tam üç şube müdürü görevlendirme ile çalışmakta. Öğrendik ki bir müdür yardımcısı yine geçici olarak görevlendirilmiş ve bazılarının da görevlendirilmesinin hatta kadrolu olarak yolda olduğunu öğrendik. Ve bu görevlendirilmelerle çalışanlar okullarda müdür olarak görev yapanlardır. Ve o okullarda da bir yönetim boşluğu oluşmakta bu durumda eğitimi olumsuz olarak etkilemiştir. Bu zihniyet yıllarca liyakata ve kariyere dayalı adil bir yönetici atama yönetmeliği çıkarmayarak okul yöneticiliklerini de vekâleten yürütmüştür. Türk Eğitim-Sen olarak liyakata dayalı bir yönetici atama yönetmeliğinin çıkması için yıllarca mücadele verdik. Sonunda adil bir yönetmeliğin çıkarılmasını sağladık. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu sorun hala devam etmekte. Türkiye’de 1000 ‘in üzerinde şube müdürü geçici görevle çalışmaktadır. Kırıkkale’de bu zihniyetin en güzel örneğini teşkil etmekte. Sınavı kazanan yönetici adayları dururken 76. maddeye dayanarak haksız ve liyakatsız atamaların yapılması, hukuksal mücadelemiz sonucu bu atamaların yargıdan dönmesine rağmen ısrar edilmesi gösteriyorki hak adalet ve liyakat kimsenin umrunda değil.Çünkü tek dert kendi yandaşlarına yol açmak, belli bir siyasi  yapılanmanın ve bu siyasi yapılanmanın taşeronluğunu yapan adı sendika olan ama memurun haklarını savunmak yerine tek işi haksız biçimde tayin, terfi,mevki, makam işleriyle uğraşan sarı sendikanın menfaatlerini korumak, bu yapılanmaya rant sağlamak.Milli eğitimde yönetici düzeyindeki görevlendirmelerin tamamı bahsettiğim sendika üyesidir.

 

KIRIKKALE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARINDA NEDEN ALT SIRALARDA

         Siz yıllarca yöneticilikleri vekâletle devam ettireceksiniz, hak edenleri değil haksız şekilde birilerini getireceksiniz.

Kırıkkale’nin, eğitimin değil kişisel, sendikal menfaatleri ön planda tutacaksınız daha sonra da Kırıkkale’de eğitim seviyesi neden düştü diye düşüneceksiniz. Bunun faturasını da yine mesleğin icrası fedakâr öğretmenime çıkaracaksınız. Eğer bugün eğitimde arzu edilen başarıyı yakalayamadıysanız işte cevaplardan birisi vekâletle yöneticilik anlayışını sürdürmeniz, yöneticilikte kariyer ve liyakatı esas almazda sendika üyeliğine bakarsanız,”üç ay şu kişi beş ay şu kişi olsun der bu işi sıraya koyarsanız” bunda da sendikal ayrım yaparsanız. Birtek şey yapmış olursunuz “Türkiye genelinde il başarısı sıralamasında Kırıkkale’yi eğitim öğretimde 45.sıralara kadar düşürmüş olursunuz”

BOŞ OLAN ÖĞRETMEN NORM KADROLARI NEDEN ATAMALARDA GÖSTERİLMİYOR

         İşte ikinci cevap: Yine aynı köhne, yandaş zihniyet, öğretmen atamalarında açık kadronun yarısını dahi atamalar için göstermeyerek. Bir öğretmen maaşına üç öğretmen (ek ders karşılığı-ücretli) çalıştırarak tasarruf etmiş olacak. Türkiye’de ihtiyaç olan öğretmen açığının atamalara esas norm. Kadroların ancak yarısı açılıyor. Kırıkkale’de bugün açılabilecek norm kadronun ancak yarısı açılmış birçok öğretmen arkadaşım mağdur edilmiştir. Peki, amaç nedir? Az önce söylediğim gibi bir öğretmen maaşına ücretli üç öğretmen çalıştıracak. Güya tasarruf etmiş olacak. Yada boş kadroları Yine bulunduğu konumu kullanıp birilerine  tayin vaatlerinde  bulunarak sendikal menfaatler elde etmeye çalışacaktır.Bu norm kadroların açılmamasının başka bir açıklaması yok.Ama  burada olan çocukların eğitimine olmuş.Kimin derdi.Öğretmen mağdur olmuş kimin derdi.Siz bunu dert etmezseniz işte eğitimin seviyesi 45.sıraya düşer.

Buradan yetkililere sesleniyorum bu ülke bizim Kırıkkale bizim bu çocuklarda bizim.Haksız,liyakatsız atamalardan,boş norm kadroları göstermeyerek öğretmenleri mağdur etmekten vazgeçin.Biz Türk Eğitim-Sen olarak haksızlıklarla  mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz ve kimseye hak etmediği şekilde mevki makam verilmesine boş kadroları göstermeyerek öğretmen arkadaşımın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz..Bir gün bütün bu haksız uygulamalara  siz vazgeçmeseniz de size rağmen biz son vereceğiz."dedi

 

Bu haber 6667 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi