Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Eğitime yeni bir bakış açısı getiriliyor

Eğitime yeni bir bakış açısı getiriliyor

Tarih 11 Şubat 2010, 17:21 Editör PINAR YILMAZ

Eğitime yeni bir bakış açısı getiriliyor

SINAVLARDAKİ BAŞARIDA İLK 10’DA OLMALIYIZ

 

Eğitime yeni bir bakış açısı getiriliyor

 

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü 2009-2010 Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi 6. Ödül törenini gerçekleştirdi. Törene katılan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Kırıkkale’yi Gerek SBS, gerekse ÖSS’da Türkiye’de ilk 10 içerisinde görmeyi arzu ediyorum. Ülkelerin, kentlerin ve ailelerin kaderini iyi yetişmiş insan gücü oluşturur” dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM VAKFI BİRİNCİ

2009-2010 Eğitimde Yılın Kaliteli Ekibi ve Yılın Kaliteli Okulu ödül töreni yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan törene Vali Hakan Yusuf Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı. 2009-2010 Eğitiminde yılın kaliteli okulu yarışmasında Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öz değerlendirme ekibi birincilik ödülünü aldı. İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi ekibi ise ikincilik ödülü aldı. Yılın kaliteli ekibi ödül yarışmasında Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim Okulu başarı sınıfları ekibi birincilik ödülünü aldı. Kurum dalında üçüncülük ödülünü Anadolu İmam Hatip Lisesi El ele ekibi aldı. Keskin Lisesi Sosyal Faaliyetler ekibi ve Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Dost Eller ekibi teşvik ödülüne layık görüldü.  

 

BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYORSUNUZ

Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Güner “Eğitim sadece sayısal anlamda değil kalite yönünden de değerlendirilmesi gerekir. Başarı bir takım işidir. Kırıkkale fiziki yapı yönünden fazla sıkıntısı olmayan bir il. Bundan sonraki dönemde başarı kalitesi sorgulanması gerekir. Teşvik edici çalışmaların önemli olduğu düşüncesindeyim. Kırıkkale’yi Gerek SBS, gerekse ÖSS’da Türkiye’de ilk 10 içerisinde görmeyi arzu ediyorum. Eğitimde Milli Eğitimin ve okul müdürlerinin önemli rolü var. 8 aylık süreçte izlediğim kadarıyla Milli Eğitim başarının artırılması noktasında daha fazla gayret gösterdiğini memnuniyetle müşahede ediyorum. Bu çalışmalar meyvelerini verecektir. Ödül alanları tebrik ediyorum. Kapımız onlara her zaman açıktır. Bizlere gelerek proje sunabilirler” ifadesini kullandı.

 

KABİLİYETLİ ÇOCUKLARI TESPİT EDİN

Vali Güner “Sıkıntılarınızın olduğunu bilmediğimi zannetmeyin. Ama eğitim ve öğretim bir sevgi, gönül, ruh ve ideal işidir. Bunları bilen kişi yüreğinde bunları taşıyan arkadaşımız eğitimin kalitesini yükseltmek adına çalışmalar yapacağına inanıyorum. Başarılı insanların önünü açın. Geldiğim günden bu tarafa hep söylüyorum, biraz rutinin dışına çıkın, yeni keşifler yapın. Okul Müdürlerimiz Okul Aile birlikleriyle birlikte mahallelerindeki muhtarlarla iç içe olsun. İyi bir diyalog kursun. Elinden tutulduğunda başarılı olabilecek üstün kabiliyetli çocuklarımızı tespit ederek bize getirin. Bizde bir takım fırsatları bunlara sağlayalım. Ülkelerin, kentlerin ve ailelerin kaderini iyi yetişmiş insan gücü oluşturur” dedi. 

 

KALİTEYİ YAKALAMAYI HEDEFLİYORUZ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’de yaptığı konuşmasında "İhtiyaca uygun olma ve memnuniyeti sağlama" şeklinde tanımlanabilecek kalite, günümüzde ürün ve hizmetler için vazgeçilmez unsur haline gelmiştir. Kaliteye ulaşmanın yolu ise eğitilmiş nitelikli çalışandan geçmektedir. Bu anlamda kalitenin arka planında (birey ve kurum için) yetkinlik bulunmaktadır. Bu yetkinliğin artırılması çalışmalarında bireysel ve kurumsal anlamda performansın objektif olarak ölçülmesi ilk adımı oluşturur. Toplam Kalite Yönetimi uygulamalarıyla okulda ve sınıfta kaliteyi yakalamayı hedefleyen Bakanlığımız; merkez teşkilatında TKY çalışmalarını bir proje çerçevesinde Kasım 1999'da başlatmış; taşra teşkilatına yönelik ise 2001 yılında hazırlanan MEB Taşra Teşkilatı Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Projesini yürürlüğe koymuştur” şeklinde konuştu.

 

AR-GE BİRİMİ YÜRÜTÜYOR

Bakanlığın Avrupa Kalite Yönetimi Vakfınca geliştirilen 'Mükemmellik Modeli"ni esas alarak kendi mükemmellik modelini oluşturduğunu belirten Peker “Model, öz değerlendirme çalışmalarıyla kurumsal yetkinlik düzeyini ortaya koymaktadır. Öz değerlendirme sonucu ortaya çıkan problemli alanlar kurulan problem çözme ekiplerinin çalışmalarıyla bu yetkinlik düzeyini daha iyi noktalara taşıyacaktır. TKY anlayışında önemli bir yeri olan katılım, takım çalışması ve öneri sistemlerini kapsayan bu sistemin uygulanması bakanlığımızın emri ile müdürlüğümüz bünyesinde kurulan AR-GE birimince yürütülmektedir. Bugünkü törenimizi de bu ekiplerin ve okulların raporlarının sonuçlarını açıklamak için yapmaktayız” ifadelerine yer verdi.

 

5 KİŞİLİK DEĞERLENDİRME KOMİSYONU

Peker “Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde 18 ekibin; Yılın  Kaliteli  Okulu/Kurumu kategorisinde 13 kurumun çalışmalarını rapor halinde bakanlığımızın takvimine uygun olarak Aralık ayında müdürlüğümüze teslim etmesiyle başlayan ödül süreci ile ilgili bilgiler veren Peker “Müdürlüğümüzün AR-GE birimince değerlendirmeci eğitimi almış beş kişiden oluşan değerlendirme komisyonu tarafından raporlar değerlendirilmiş, raporların sonuçlarını okullarda görmek için saha ziyareti yapılmış, sonuçlar kalite kuruluna sunulmuş, kalite kurulu dereceye giren ekip ve kurumları ayrıca verilecek ödülleri kararlaştırmıştır.

 

TÜM EKİPLERİ KUTLUYORUM

“Yılın Kaliteli Ekibi ve Yılın Kaliteli Okulu Kurumu birincileri 12 Şubat’ta bakanlığımıza gönderilerek, Türkiye genelinde bakanlığımızın yapacağı değerlendirmeye katılacak. Bu süreç haziran ayında bakanlığımızın yapacağı ödül töreni ile sonuçlanacaktır. Bu yıl teşvik ödülü alan okul ve ekipler, bizim için gelecek yılların büyük ödülünü almaya adaydırlar. Bu nedenle tüm kurumlarımızın ödül sürecine katılmalarını ve çalışmalarına devam etmelerini ve gelecek yıllarda da rapor göndermelerini bekliyoruz. Huzurlarınızda öncelikle birinci olan ekibe ve kuruma bakanlık değerlendirmesinde başarılar dilerken, rapor gönderip bu sürece katkıda bulunan bütün ekip ve kurum üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Bu haber 4697 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi