Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Türk Eğitim-Sen'den Şehitler Gecesi

Türk Eğitim-Sen'den Şehitler Gecesi

Tarih 10 Nisan 2009, 13:08 Editör PINAR YILMAZ

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından Kültür Merkezi'nde Şehitler Gecesi düzenlendi.

DUYGUSAL GECE

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından Kültür Merkezi’nde ‘Şehitler Gecesi’ düzenlendi. Geniş içerikli olan gecede slayt görüntüleri, şiirler, şehit şarkıları ve türküleri başta olmak üzere duygusal bir gece yaşandı. Kültür Merkezindeki program Kamil Lâçin’in Kur’an Tilaveti ile başladı.


MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yaşar Şahindoğan, vatan olmadan bir milletin ayakta durmasının mümkün olmadığını dikkat çekti. Şahindoğan “Tarih boyunca bunu çok iyi bilen ve anlayan Türk Milleti için vatanın ayrı bir önemi ve değeri vardır. Türk Milleti bilir ki vatan olmayınca millette olmayacaktır. Bu sebeple vatanı sevmeli ve her daim onu korumalıyız. Vatan sevgisi en asil ve en yüce sevgilerden biridir. Gerektiğinde vatan için savaşmakta vatan sevgisinin bir tezahürüdür. Bizler vatan uğrunda kanları ile destanlar yazan şehitler ve gazilerle dolu bir Milletin çocuklarıyız” diye konuştu.


KARŞI KONULMAZ ORDU

‘Vatanı sevmeli ve onu korumalıyız’ diyen Şahindoğan “Her Türk gencide vatan sevgisini göstermek ve o kutsal emaneti korumak için şanıyla, şerefiyle ve en önemlisi gururuyla askerlik görevini yerine getirmek için vatan aşkıyla yanıyor ve yurdun her karış toprağından askerlik ocağına koşuyor.

Onurlu bir nöbetin son yolculuğuna çıkarlar ve geride kalan son fotoğrafa yansır kahraman gülüşleri. Bir anda kan kokar ülkemin kekik kokan dağları. Çünkü askerlik görevini yerine getirdiği için şehit edilir ülkemin aslan gibi delikanlıları…Dün Çanakkale’de emperyalistlerce kırılan gençlik günümüzde terör belasına kırdırılıyor. Ama hainler sevinmesin. Çünkü; Türk Milleti ve Türk Askeri gerektiğinde gözünü kırpmadan canını verebilecek askerlerinin olduğu karşı konulmaz bir ordudur” dedi.


BİNLERCE ŞEHİT VERDİK

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Öğretmeni ve Köşe Yazarımız Habilhan Pehlivanlı yaptı. Pehlivanlı, herkesin Müslüman’ım ve Türküm dediğini söyleyerek “Biliyor musunuz? Bu yol ne kadar çileli bir yoldu. Önce Çinliler ile uğraştık. Bize bir hastalık bıraktılar. Ama başaramadılar. 16′ncı Türk devletini yaşatmanın gayreti içindeyiz. Batıya doğru yürüyüşe başladık, bu sefer karşımıza İranlılar çıktı. Oh diyemedik daha büyük belalar karşımıza çıktı. Ama her zaman Türk milleti olarak karşılık verdik. Kurtuluş savaşınca binlerce şehit verdik”


ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR

“Güneydoğuda sıkıntı yokmuş gibi kendimizi seçime verdik. Şehitlerimiz, polislerimiz gazetelerin arka sayfalarına atıldı, tozlu raflara kaldırıldı. Ama ateş düştüğü yeri yakar. Bu millet Çinliler gibi, Bizanslılar gibi PKK’lılarda uğraşır. Kökünü yine kazırız, buyurun gelin. Mecliste öyle vekiller var ki, DTP’li vekil emniyet müdürüne hakaret ediyor. Bizler sadece çok dikkat etmeliyiz. Askerimiz, polisimiz bizimdir” açıklamalarına yer verdi. Pehlivanlı konuşmasını ‘Türk Olmak’ adlı yazı ile bitirdi.


ŞEHİT MEKTUPLARI

Pelivanlı’nın konuşmasından sonra Gündoğru Manas İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu ‘Kınalı Ali’ adlı oyun yer aldı. Oyunda sonra Kurtuluş Lisesi Müdür Yardımcısı, Tarih Öğretmeni ve Köşe Yazarımız Ahmet Erdal, şehitler konulu konferans verdi. Şehitlerin yazdığı mektupları okuyan Erdal, salonda bulunanları duygulandırdı. Konferanstan sonra Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Adil Yıldırım, ‘Zindandan Mehmet’e Mektup’ adlı şiiri okudu.  tarafından ‘Minik Yürekten Babaya’ adlı şiir okunduktan sonra Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından şehit türküleri seslendirildi. Program Gündoğdu Manas İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından ‘Şehitler Ölmez - 2′ adlı oyun ile son buldu.

Bu haber 2417 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi