Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Sulakyurt İlçemizde Hayvan Yetiştiriciliği Konulu Toplantı Yapıldı.

Sulakyurt İlçemizde Hayvan Yetiştiriciliği Konulu Toplantı Yapıldı.

Tarih 26 Ocak 2014, 10:20 Editör PINAR YILMAZ

Sulakyurt İlçemizde Hayvan Yetiştiriciliği Konulu Toplantı Yapıldı.

Sulakyurt İlçemizde Hayvan Yetiştiriciliği Konulu Toplantı Yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” kapsamında hayvan yetiştiriciliği çalıştaylarına Sulakyurt ilçemizde yapılan toplantıyla devam edildi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, Doç.Dr Mehmet Başalan, Doç Dr Serkan Erat, İlçe Müdür V. İlker Demirci, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi, teknik elemanlar, muhtarlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; İl Müdürlüğü olarak tarımda ilerleme sağlamak, üretimde ve kalitede pazarın isteklerine uygun üretim yapmak için değişik kaynaklardan projeler uygulamakta olduklarını, bunlardan biri olan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle hayvancılık konusunda ilimizi iyi bir noktaya taşımak için her ilçede çalıştaylar yaptıklarını ve bu toplantılarda da yetiştiricilerle hayvan yetiştiriciliği, hastalıklar, bakım ve besleme konularında yaşanılan sorunları ve çözüm önerileri konuştuklarını söyleyerek toplantıların ilimiz hayvancılığına katkı sağlayacağını umuyoruz. Dedi.

Toplantıda Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı ve Doç.Dr Mehmet Başalan; yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında bilgiler aktardı. Bu manada büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ekonomik bir beslenmenin nasıl yapılabileceğini, et ve süt hayvancılığı beslemesi, buzağıların bakım ve beslemesi,  meraların hayvan beslemedeki önemi konularında yetiştiricilere bilgilendirme yaptı. 
Toplantılarda daha sonra söz alan Doç. Dr. Nuri Altuğ, koruyucu hekimlik konusunda ve hayvanlarda görülen iç hastalıklar konusunda bilgiler verdi. Bu hastalıkların sebeplerini ve alınabilecek tedbirler hakkında yetiştiricilere bilgiler aktardı. Toplantıda son olarak konuşan Doç Dr Serkan Erat da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde dikkat edilecek konular, “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islah Projesi” ve arı hastalık ve zararlıları konularında bilgiler verdi.

Bu çalıştaylar proje gereği Delice ve Balışeyh ilçelerimiz yapılacak olan toplantılarla sonlandırılacaktır.

 

                                                                                                                     

Bu haber 3274 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sulakyurt

Şerife cesur un ismi Hastaneye verildi.

Şerife cesur un ismi Hastaneye verildi. Marifet Ayakkabıde Değil Ninenin Asil Davrınışındandır.

Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı

Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi