Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Şerife cesur un ismi Hastaneye verildi.

Şerife cesur un ismi Hastaneye verildi.

Tarih 21 Nisan 2016, 00:52 Editör PINAR YILMAZ

Marifet Ayakkabıde Değil Ninenin Asil Davrınışındandır.

Marifet Ayakkabıde Değil Ninenin Asil Davrınışındandır.

Geçtiğimiz günlerde tedavi için gittiği hastanenin içerisi batmasın diye çamurlu ayakkabılarını çıkartarak muayeneye giren Sulakyurt Yeşilyazı Köyünde yaşayan Şerife Cesur’un ismi ilçe Devlet Hastanesine verildi. Düzenlenen törene katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Şerife Cesur anamız bu milletin değerlerinin temsilciliğini yaptı. Bu davranışın fili anlamından çok manevi mesajı anlamlı” diye konuştu.

 

İSMİ HASTANEDE YAŞATILACAK

Bakan Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu, Vali Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, ilçe başkanları ile ilçeye bağlı Yeşilyazı köyünde yaşayan Şerife Cesur'u evinde ziyaret etti. Burada Bakan Müezzinoğlu'nu, Kaymakam Fikret Dağ, Şerife Cesur'un oğlu Osman Cesur ve köylüler karşıladı. Anne Cesur’a çeşitli hediyeler veren Bakan Müezzinoğlu daha sonra Şerife Cesur ile birlikte Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesinde düzenlenen törene katıldı.

 

ANADOLU KADININA YAKIŞAN BİR DAVRANIŞ

Muayene olmak için girerken çamurlu ayakkabılarını çıkarmasıyla gündeme gelen 84 yaşındaki Şerife ninenin adı, Sağlık Bakanlığının kararıyla İlçe Devlet Hastanesine verildi. Yapılan isim değişikliğiyle birlikte Sulakyurt Devlet Hastanesinin ismi, Şerife Cesur İlçe Devlet Hastanesi oldu. İsim değişikliği nedeniyle düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Şerife Cesur’un hareketinin Anadolu kadınına yakışan bir davranış olduğuna dikkat çekti. Bura Anadolu erenleri, İslam’ın yaygınlaşmasında öncü olmuşlardır. Bizde bu insanlara hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kırıkkale’de sağlık anlamında çok güzel yatırımlar yapıldı, hizmet almaya da devam ediyor” diye konuştu. Vali Ali Kolat ise Kırıkkale hakkında bilgiler verdi. 

 

VERDİĞİ MESAJIN ANLAMI BÜYÜK VE DERİN

Şerife Cesur'un, kendi yaşam tarzının gereğini hastaneye girerken de yaptığını söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Gördüğü temiz ortam, kokladığı nefeste temiz bir nefesin gelmesi, ortamın pırıl pırıl olması vesilesiyle kendi evine girerken yaptığı hareketi hastanemize girerken yaptı. Esasında onun ölçeğinde baktığımızda olağan dışı bir hareket yapmadı. Günlük yaşamında olan ve işin tabiatında olması gerekeni yaptı. Bu milletin medeniyet değerlerinin gereğini ve temsilciliğini yaptı. Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir vatandaşımızın da Şerife anamızın yaptığı bu hareketi yapmasına hem ihtiyacımız hem gereği yok. Hem de bu hareketin bizim için fiili anlamdan ziyade manevi bir anlamı var. Verdiği mesajın anlamı büyük ve derin çünkü biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim medeniyetimiz, inanç değerlerimiz 'Temizlik imandandır' der. Dolayısıyla imani bir değerimizin güçlü bir mesajını buradaki birkaç arkadaşımıza verirken buradan yakalayan bir arkadaşımız, bunu öyle veya böyle medyanın duyabileceği bir noktaya, medyanın hassasiyetine taşıdı” diye konuştu.

 

TEMİZLİĞE GÖSTERİLEN DUYARLILIK

Sağlıkta olmazsa olmazın temizlik olduğunu, Cesur'un davranışının da temizlikte gösterilen duyarlılığın karşılığında vatandaşın gösterdiği hassasiyetin en uç örneği olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, “Kendisine teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum. Onlardan medeniyet değerlerimiz adına aldığımız bu güzel örnekleri yaşayabilmeyi, yaşatabilmeyi de Rabb'im bizlere nasip etsin. Bu değerlerin Türkiye'ye mal olması adına Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi'ne Şerife Cesur anamızın adını vererek yaşatacağız. Burada yaşatmak istediğimiz, onun vesile olduğu değerlerdir. Onun vesile olduğu değerlere sahip çıktığımız sürece büyük millet olarak yarınlarda büyük hayallerin peşinde koşmaya devam edeceğiz” dedi. Müezzinoğlu, Şerife Cesur ve beraberindekiler, konuşmaların ardından hastanenin yeni isminin yer aldığı "Şerife Cesur İlçe Devlet Hastanesi" yazılı tabelanın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra hastaneyi gezen ve yetkililerden bilgi alan Müezzinoğlu, Cesur'u muayene eden doktor Aybüke Ünsal'a tansiyonunu ölçtürdü.

 

BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM

Şerife Cesur “Günlerim eşime bakmakla geçiyor. Allah'a şükür iyiyim. O gün çok hastaydım. Ayakkabılarım da çamurdu, içeriye öyle giremedim. Kıyamadım ne yapayım. İsmim hastaneye verilecekmiş duydum, çok memnun oldum. Gelen giden olur, ismimi orada görür, çok memnun olurum. Hastaneden çok memnunum. Hasta olduğum zaman ilacımı veriyorlar, iğnemi vuruyorlar, beni rahatlatıyor, gönderiyorlar. Bakanımıza da teşekkür ederim. Beni ziyarete gelecekmiş çok sevindim. Gelsinler, hoş geldi sefa geldi” dedi.

 

 

Bu haber 2577 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sulakyurt

Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı

Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı

Sulakyurt Şehitleri için yürüdü

Sulakyurt Şehitleri için yürüdü Sulakyurt Şehitleri için yürüdü
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi