Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Balışeyh İlçesi Işıklar Köyünde Arıcılık Kursu Açıldı

Balışeyh İlçesi Işıklar Köyünde Arıcılık Kursu Açıldı

Tarih 20 Kasım 2014, 16:47 Editör PINAR YILMAZ

Balışeyh İlçesi Işıklar Köyünde Arıcılık Kursu Açıldı

Balışeyh İlçesi Işıklar Köyünde Arıcılık Kursu Açıldı.

Balışeyh İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Balışeyh Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Işıklar köyünde arıcılık kursu açılmıştır. Kursun açılışına İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü Yetiş Şahin, Balışeyh Halk Eğitim Müdürü, Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, teknik elemanlar ve kursiyerler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz birliğin 250 aktif üyesi olduğunu söyledi. Orman İşletme Müdürlüğü ile bal ormanı kurulmasına yönelik çalışma yürüttüklerini, İl Özel İdare ve bakanlık bütçesinden de arıcılığa yönelik proje hazırlığı içerisinde olduklarını söylemiştir. 2014 yılında ORKÖY destekleri kapsamında 15 arıcıya kovan desteği verilmesini sağladıklarını, bu çalışmaların ileriki yıllarda da devam edeceğini söylemiştir.

Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş ” Kırıkkale’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayarak bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını söylemiştir. Bu kapsamda arı yetiştiricilerine yönelik olarak 2014 yılında İl Özel İdare destekleriyle 134 çiftçimize 75 bin TL değerinde 5’er paket 6 ‘şar çıtalı canlı arı dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve ayrıca bakanlık bütçesinden 2014 yılı için 158 arıcıya 10 bin 658 kovanda 106 bin 580 TL destek ödemesi yapılacağını söylemiştir.

Arıcılık kursu 80 saat sürecek olup kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Eğitimi Ziraat Mühendisi Mesut Çiftçi verecektir. Eğitimde; arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı ürünleri polen, propolis, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretimde flora etkileri gibi konularda bilgilendirme yapılacaktır.

                                                                                    

 Recep KIRBAŞ

                                                                                                     İl Müdürü

 

 

Bu haber 3350 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Balışeyh

Balışeyh köylerini Mayıs Dolu su elç etti

Balışeyh köylerini Mayıs Dolu su elç etti Balışeyh köylerini Mayıs Dolu su elç etti

Hububat Üreticileri Bilgilendirme Toplantıları Balışeyhde yapıldı

Hububat Üreticileri Bilgilendirme Toplantıları Balışeyhde yapıldı Hububat Üreticilerimizin Dikkatine Akşam Bilgilendirme Toplantılarına Balışeyh İlçesi Işıklar Köyünde Devam Edildi...
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi