Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Kardeşçe bir yardım

Kardeşçe bir yardım

Tarih 11 Ağustos 2009, 20:23 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Atatürk İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği yöneticileri 'Kardeş Okul' projesi kapsamında Kızıldere Köyüne giderek burada köy okulunun tadilatına yardımda bulundular.

 

 

Kardeşçe bir yardım
 

Kırıkkale Atatürk İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği yöneticileri 'Kardeş Okul' projesi kapsamında Kızıldere Köyüne giderek burada köy okulunun tadilatına yardımda bulundular. Okulun boya badana işini yapan köylülerle çalışan yöneticiler okula aldıkları malzemeleri de teslim ettiler.
 

Atatürk İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Emine Sevinç, okulda incelemelerde bulundu her şeyi devletten beklemek yerine kendi imkânlarını seferber ettiklerini, imkanları ölçüsünde okulun tadilatı ve araç gereç malzemesi yardımında bulunduklarını söyledi Kardeş okul projesini 7 yıldır yürüttüklerini belirten Sevinç, önceki yıllarda da Sulakyurt ilçesi ve Hamzalı beldesi ilköğretim okullarına kırtasiye, bilgisayar, ses sistemi, televizyon, gibi yardımlar yaptıklarını belirtti.
 

Sevinç, okulun boya badanasının yanı sıra kapı penceresinin ve elektrik donanımının da yenileneceğini söyledi. Sevinç okul açıldığı zaman da öğrencilere defter, kalem kitap gibi yardımlarda bulunulacağını bildirdi. Kardeş okul projesi adı altında yapılan yardımlar için gerekli ihtiyaçların ise Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin düzenlediği kermeslerden elde edilen gelirlerle karşılandığını belirten Sevinç, ‘’Eğitim, çocuklarımızın vatanımızın ve milletimizin geleceği için çok önemlidir. Eğitime destek vermek herkesin görevidir. Yıl içinde düzenlediğimiz kermeslerden elde ettiğimiz gelir ve hayırsever vatandaşlarımız ile yöneticilerimizden aldığımız destek ile bu tür yardımları yapıyoruz’’ diye konuştu.
 

‘Kardeş Okul’ projesi adı altında yapılan yardımlar için gerekli ihtiyaçların ise Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin düzenlediği kermeslerden elde edilen gelirlerle karşılandığını vurgulayan Sevinç, bu projenin 6 yıldır Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından desteklendiğini söyledi. Sevinç “Eğitim çocuklarımızın vatanımızın, milletimiz geleceği için çok önemlidir. Eğitime destek vermek herkesin görevidir” şeklinde konuştu. Kızıldere Köyü Muhtarı İlyas Karakaya ise okulun tadilatının yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek destek veren herkese teşekkür etti.
 

7 yıl önce okulların tadilatı ve eksikliklerin giderilmesi için ‘Kardeş Okul’ adı altında başlatılan proje İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Atatürk İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Emine Sevinç, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Doğan başta olmak üzere Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Gazi Anadolu Teknik Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İsmigül Selamoğlu tarafından 7 yıldır destekleniyor.
AY Haberci (Pusula)   

Bu haber 3345 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli sergi

Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın  isimli sergi Kızılırmak Anaokulundan geleceğe enerjin kalsın isimli bir sergi düzenlendi

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ

ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ ÖMER AKAYLA SINAV SÖYLEŞİSİ
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi