Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
MKEK  süper silahları Hedefledi

MKEK süper silahları Hedefledi

Tarih 27 Ekim 2009, 02:04 Editör PINAR YILMAZ

Son yıllarda sivil amaçlı üretim faaliyetlerinden kademeli olarak çekilerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaç duyduğu askeri mühimmat ve malzeme üretimine yönelen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının kullanımı için ihtiyaç duyduğu süper silah üretimlerine ağırlık verecek.

MKEK Süper Silahlara Hedeflendi
 
Önümüzdeki dönem için 300 milyon liralık yatırım planlayan MKEK Genel Müdürlüğü Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gücüne önemli katkı sağlayacak süper silahların üretimini tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bu hedefler ışığında uzun vadeli tedarik programını proje bazında belirleyen MKEK Genel Müdürlüğünce programa alınan silahlar tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirilecek. MKEK Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığının mevcut lojistik yapısına önemli güç katacak olan süper silahların gündemlerinde olduğunu söyledi.

SİLAH PROJELERİ
 

Gündemlerinde bulunan savunma amaçlı projelerle ilgili olarak MSI (Military Science Intellıgence) dergisine açıklamalarda bulunan MKEK Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu, bir süreden bu yana üzerinde çalışılan bir proje ile TSK'nın manga, tim ve takım seviyesindeki birliklerinde kullanılmak üzere ''milli bir makinalı tüfek'' üretileceğini kaydetti. Sipahioğlu, bu proje ile ilgili geliştirme çalımalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Bunun yanısıra, yine öncelikli projeler arasında bulunan ''milli tank'' projesi ile ilgili

çalışmalarda belirlenen süreç içerisinde sürdürüldüğünü açıklayan Sipahioğlu 'milli bir ana muharebe tankının geliştirilmesi için başlatılan ''Altay'' projesinde ''silah sistemlerinin tasarım ve üretiminden sorumlu'', ''modern piyade tüfeğinde'' de ''kurumun ana yüklenici'' olarak görev yapacağını söyledi.

Kurumun, geçtiğimiz Temmuz ayında Savunma Sanayii İcra Komitesince alınan karar gereği Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan milli havadan taşınabilir 105 mm hafif çekili obüsü tasarlayıp üretmekle de görevlendirildiğini hatırlatan Sipahioğlu, proje kapsamındaki obüsün atış kontrol sistemlerinin de Aselsan tarafından imal edileceğini kaydetti.

TÜBİTAK VE SAGE İŞBİRLİĞİ

TÜBİTAK ve SAGE ile yapılan sözleşme kapsamında MKEK'nin ayrı bir üretim projesi olan milli duyarsız patlayıcı üretimine yönelik pilot tesisi kurma yönündeki çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade eden Sipahioğlu, bu doğrultuda bir araştırma-geliştirme (ar-ge) çalışması yürütüklerini de söyledi.

-300 MİLYON LİRALIK YATIRIM-

MKEK'nin programa aldığı projeler içinde 300 milyon liralık bir yatırım planlandığını ifade eden Sipahioğlu, şunları söyledi:

''Genel Müdürlüğümüz son yıllarda yaptığı atılımlarla 2008 yılında gerçekleştirdiği 560 milyon liralık üretimle, satışla Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 98. sırada yer almıştır.

Geçtiğimiz yıl 125 milyon dolarlık sözleşme imzalanmış ve 2008 yılında yıllık ihracatını ise 4 milyon dolardan 33,5 milyon dolar düzeyine çıkarmıştır.''

40 ÜLKEYE İHRACAT

MKEK ürünlerinin yurt dışı pazarlarda tanıtım faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü ve bu kapsamda düzenlenen bir çok uluslararası fuar ve organizasyona katıldığını ifade eden Genel Müdür Sipahioğlu, kurumun halihazırda, Malezya'dan ABD'ye kadar 40'ı aşkın ülkeye ihracat yaptığını, ar-ge yatırım projeleri ile sektörde ''değişimin öncüsü'' konumuna geldiğini de sözlerine ekledi.

Haberci71

Bu haber 11954 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı 60 Kişiye İş Kapısı Açıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi