Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

İlk aşıyı Demiral yaptırdı

İlk aşıyı Demiral yaptırdı

Tarih 03 Kasım 2009, 08:47 Editör PINAR YILMAZ

Domuz gribi aşılarının herhangi bir sakıncasının olmadığının netleşmesinin ardından aşılar yurt genelinde sağlıkçılara vurulmaya başlandı.

İlk aşıyı Demiral yaptırdı

 

Domuz gribi aşılarının herhangi bir sakıncasının olmadığının netleşmesinin ardından aşılar yurt genelinde sağlıkçılara vurulmaya başlandı. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ergül Demiral, Sağlık Müdürlüğü’nde hazırlanan H1N1 toplantı salonunda domuz gribi aşısını yaptırdı.

İLK UYGULAMA BAŞLADI

Demiral’den sonra hemşire ve doktorlar olmak üzere çok sayıda sağlık hizmeti veren kişiye aşı yapıldı. Halk arasında ‘Domuz gribi’ olarak bilinen ‘Pandemik A (H1N1)’ virüsüne karşı koruyucu bir önlem olarak yurt dışından sipariş edilen aşıların kontrollerinin tamamlanmasının ardından ilk uygulamaya başlandı. Aşı, ilk olarak sağlık personeli ve henüz yola çıkmamış hacı adaylarına yapılıyor. 500 bin dozluk Novartis üretimi ilk parti aşılardan 3 bin dozu Kırıkkale’ye gönderilmişti.

3 Kişi domuz gribine yakalandı

Tüm yurtta vatandaşı endişeye sevk eden domuz gribi Kırıkkale’de de baş gösterdi. 6 kişi domuz gribi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Yapılan testler sonucunda 3 kişinin domuz gribine yakalandığı öğrenildi. Hastalığa yakalananların bir tanesinin 18 yaşından büyük öğrenci, bir tanesinin çocuk, diğerinin ise lösemi hastası bir vatandaş olduğu bilgisine ulaşıldı. Öğrenci ve çocuğun tedavisinin yapılarak taburcu edildiği, lösemi hastasının ise Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde ayakta tedavi edildiği dile getirildi.

Haberci71  (İL)

Bu haber 2769 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİ BASİTE ALMAYIN.Başı sürekli ağrıyanlar...

Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller

Zeytinyağı  Sağlık ve Polifenoller Zeytinyağı Sağlık ve Polifenoller
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi